Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prokremliskā jaunatnes organizācija "Naši" izsludinājuši atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu notvert pankgrupas "Pussy Riot" brīvībā esošās dalībnieces, kuras 21. februārī piedalījušies "Panka lūgšanā" Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē, vēsta aģentūra "Interfax".

Sākotnējā atlīdzības summa ir 50 000 rubļu (aptuveni 868 lati), bet tā tiks palielināta ziedojumu vākšanas akcijas laikā, norāda "Naši" komisārs Konstantīns Goloskokovs.

"Galvenā netaisnība šo meiteņu lietā ir tas, ka vienas šī neattīstītā šova dalībnieces sēž, bet citas ir brīvībā. Mums ir jālabo šī netaisnība un jāpalīdz tiesībsargājošajām iestādēm atrast pārējos huligānus," aģentūra citē Goloskokovu.


Jau vēstīts, ka piecas "Pussy Riot" dalībnieces spilgtu krāsu sejas maskās 21.februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē uzkāpa priesteriem paredzētā vietā un izpildīja "panku lūgšanu" pret Putinu.

Par piedalīšanos šajā akcijā martā tika aizturētas trīs grupas dalībnieces - Nadežda Tolokoņņikova, Jekaterina Samuceviča un Marija Aļohina.17.augustā Maskavas Hamovņiku rajona tiesa viņas atzina par vainīgām huligānismā, rupjā sabiedriskās kārtības pārkāpšanā un naida izrādīšanā pēc reliģiskām pazīmēm, par ko viņām piesprieda divu gadu cietumsodu, lai gan prokuratūra prasīja triju gadu cietumsodu.

Savukārt divas citas grupas dalībnieces esot atstājušas Krieviju, ziņoja mediji. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!