Foto: Reuters/Scanpix

Polija šogad uzņems ne vairāk par 400 bēgļiem, daļēji pildot iepriekšējās valdības uzņemtās saistības, paziņojusi Polijas premjerministre Beāta Šidlo.

Pagājušā gada septembrī, kad pie varas atradās vēl centriski labējās partijas "Pilsoniskā platforma" (PO) vadītā valdība, Polija apņēmās divu gadu laikā uzņemt aptuveni 7000 patvēruma meklētāju. Novembra beigās Polijas jaunā premjerministre Šidlo paziņoja, ka Varšava nav spējīga pildīt iepriekšējās valdības dotos solījumus par patvēruma meklētāju uzņemšanu.

"Tie bija slikti lēmumi, taču šī valdība ir stabila valdība un saprot, ka ir jābūt zināmai kontinuitātei, un tāpēc mēs cienīsim mūsu priekšgājēju saistības, taču tikai tādā mērogā, uz kādu Polija šobrīd ir spējīga," preses konferencē paziņoja Šidlo. "Mēs vēlētos izmantot tiesības izvēlēties, kādas bēgļu grupas tiks sūtītas uz Poliju. Ir arī papildu prasība, ka mums ir jāatrod cilvēki, kas gribētu doties uz Poliju."

Šobrīd Grieķijā atrodas Polijas amatpersonu grupa, lai pārbaudītu datus par 67 bēgļiem, kuriem tuvākajā nākotnē plānots pārcelties uz Poliju.

Konservatīvās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS) veidotajai valdībai pēc uzvaras 25.oktobrī notikušajās vēlēšanās parlamenta apakšpalātā ir absolūtais vairākums. Turklāt arī prezidenta amatu kopš augusta ieņem PiS atbalstītais Andžejs Duda.

Jau priekšvēlēšanu kampaņas laikā PiS solīja apturēt patvēruma meklētāju uzņemšanu, tā vietā sniedzot finansiālu atbalstu Eiropas Savienības ārējo robežu aizsardzībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!