Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas lielākās kaimiņvalsts Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina ienākumi pērn samazinājušies par vairāk nekā pusi, atsaucoties uz Kremļa publisko paziņojumu, vēsta "The Moscow Times".

Pasaulē 12. lielākās ekonomikas pēc nominālajiem IKP datiem (Pasaules Bankas un ANO dati) līderis 2018. gadā nopelnīja 8,6 miljonus rubļu jeb 118 000 eiro iepretim 2017. gadā ieņemtajiem 18,7 miljoniem rubļu jeb aptuveni 257 000 eiro.

Medijs atzīmē, ka tikmēr premjera Dmitrija Medvedeva ienākumi auguši. Viņš 2017. gadā nopelnījis tikpat, cik Putins pērn – 8,6 miljonus rubļu, bet 2018. gadā – 9,9 miljonus rubļu jeb 136 000 eiro.

Pirms pieciem gadiem Putins pat tika dēvēts par trūcīgāk atalgoto amatpersonu Kremlī. Tikmēr politiskie kritiķi, pretkorupcijas aktīvisti un mediji vairākkārt vērsuši uzmanību, ka Putina patiesie ienākumi caur uzticības personām nodotu uzņēmumu pārvaldi un valsts pasūtījumiem lēšami daudzu miljardu, ja ne desmitu miljardu eiro apmērā.

Jau 2012. gadā vairāki mediji rakstīja, ka "Putina klans" ir bagātākais pasaulē, turklāt ar miljardus vērtiem projektiem regulāri saistīti gan viņa tuvi politiskie partneri un draugi, gan ģimenes locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!