Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ņižņijnovgorodas apgabalā sestdien eksplodējusi Krievijas propagandista un rakstnieka Zahara Priļepina automašīna, atsaucoties uz avotiem Krievijas Iekšlietu ministrijā ziņo aģentūra RBK.

RBK rīcībā esošā informācija liecina, ka Luhanskā karojušais Priļepins ir smagi ievainots Pionerskas ciemā notikušajā incidentā. Viņš bijis ceļā uz Maskavu no Krievijas okupētajiem Doneckas un Luhanskas apgabaliem Ukrainā un apstājies Ņižņijnovgorodā ieturēt maltīti.

Savukārt Ņižņijnovgorodas apgabala gubernators Gļebs Ņikitins paziņoja, ka Priļeepinam ir viegli kaulu lūzumi un viņš saņem medicīnisko palīdzību.

Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz ārkārtas situāciju un tiesībsargājošo institūciju amatpersonām, ziņoja, ka eksplozijā gājis bojā automašīnas vadītājs. Vietne "Mash" ziņo, ka sprādzienbīstamā ierīce varētu būt bijusi ievietota zem automašīnas "Audi Q7".

"Sprādziena vietā ir pusotra metra dziļš krāteris. Fragmenti bija izkaisīti 30 metru rādiusā. Sprādzienbīstamā ierīce atradās zem publicista "Audi" aizmugurējā sēdekļa," lasāms krievu "Telegram" kanālos.

Krievijas amatpersonas to raksturoja kā teroristisku uzbrukumu.

Kopš 2022. gada marta Priļepinam noteiktas Eiropas Savienības sankcijas.

Kopš 2014. gada Priļepins bijis dedzīgs Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītājs. Viņš ir karojis Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās.

2020. gadā Priļepins dibināja partiju "Patiesībai", kuru, kā ziņoja Krievijas mediji, atbalsta Kremlis. Partija pērn apvienojās ar nacionālistisko "Taisnīgā Krievija", kurai ir deputāti Krievijas parlamentā.

Tā ir trešā eksplozija, kas vērsta pret prokremliskām figūrām kopš 2022. gada februāra, kad Krievija sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā.

Pērn augustā Maskavas pievārtē automašīnas eksplozijā nogalināja "krievu pasaules" ideologa Aleksandra Dugina meitu Darju Duginu.

Savukārt pagājušajā mēnesī eksplozijā kafejnīcā Sanktpēterburgā tika nogalināts propagandists Vladlens Tatarskis.

Krievijas varasiestādes par uzbrukumu organizēšanu vaino Ukrainas izlūkdienestus, kas to noliedz.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!