Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ļoti sarežģītos operatīvās ainas apstākļos vairākos frontes sektoros rit smagas kaujas, bet lielākoties iniciatīva ir Ukrainas spēku pusē, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas ikrīta izlūkinformācijas ziņojumā.

Visticamāk, Krievijas spēkiem joprojām ir dota pavēle pēc iespējas ātrāk atgriezties pie uzbrukuma, raksta briti, norādot, ka čečenu vienības neveiksmīgi mēģinājušas ieņemt Marinku netālu no Doneckas, kur frontes līnija ir maz mainījusies kopš 2015. gada.

Trešdien Ukrainas Aizsardzības ministrija jau atzina, ka tās spēki pie Bahmutas no aizsardzības pārgājuši uzbrukumā.

Tas notiek laikā, kad tiek gaidīts Ukrainas pretuzbrukums savu teritoriju atgūšanai un publiski nav zināms, vai pašlaik notiekošās operācijas ir gatavošanās šim uzbrukumam, vai jau daļa no tā.

Britu izlūki arī pievēršas Kahovkas HES katastrofai, norādot, ka Dņepras lejasdaļā trešdien, 7. jūnijā, ūdens līmenis turpināja paaugstināties, bet, visticamāk, ka ceturtdien tas sāks kristies. Civiliedzīvotāju evakuāciju no applūdušajām teritorijām dažos gadījumos traucējušas apšaudes, papildina briti.

Vēstīts, ka 6. jūnijā tika pārrauts Kahovkas HES dambis un Ukraina notikušajā vaino Krieviju, kas aizsprostu esot uzspridzinājusi.

Tā rezultātā izraisīta ekoloģiskās katastrofa un appludināta virkne apdzīvoto vietu abos Dņepras krastos. Labo krastu kontrolē Ukraina, bet kreisajā saimnieko okupanti, kuriem pārmesta cilvēku pamešana likteņa varā. Ūdens straumes aizskalojušas vairākas ēkas, bet daudz māju ir appludinātas. Turpinās glābšanas operācija, lai no apdraudētās teritorijas izvestu cilvēkus un dzīvniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!