Pagājušajā nedēļā Krievijā notika Uzvaras dienas svinības, kuru neiztrūkstošs elements ir militārās tehnikas demonstrēšana, kas šogad neiztika bez ķibelēm.

Aktīvisti videokrātuvē "Youtube" publicējuši video apkopojumu ar fiksētajiem starpgadījumiem Krievijas Uzvaras dienas parādēs, pirms un pēc tām.

Video redzams, kā atbalsta tehnika nespēj izkustināt no vietas parādes ģenerālmēģinājuma laikā Maskavas Sarkanajā laukumā noslāpušu jaunās paaudzes tanku T-14 "Armata". Pasākuma komentētājs gan toreiz paziņoja, ka tanks apturēts apzināti, nevis tehnisku problēmu dēļ. Pēc mēģinājuma beigām "Armata" prom devās savā gaitā.

Tāpat nepamanīts nav palicis incidents Čitā, kur 9. maijā parādes laikā aizdegās pretgaisa aizsardzības komplekss "Buk".

Maskavā 7. maijā nofilmēts, kā jaunās paaudzes kājnieku kaujas mašīna "Armata" brauc nevienmērīgā gaitā un kā bruņutehnikai neizdodas uzbraukt uz autoplatformas.

Savukārt Volgogradā 9. maijā nofilmēts, kā bruņutehnika ietriecas aizmugurē strauji nobremzējušai armijas smagajai automašīnai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!