Foto: Kadrs no video
Pēc ilgāka perioda, kurā kaujas darbība pret teroristisko grupējumu "Daesh" gan Sīrijā, gan Irākā bija pasīva, patlaban vienlaicīgi dažādi reģionā karojošie spēki uzsākuši vērienīgas operācijas pret džihādistiem.

Pagājušās nedēļas sākumā Irākas spēki uzsāka teroristu nocietinājuma Fallūdžas atbrīvošanu. Tāpat pēdējo dienu laikā Irākas autonomās Kurdistānas spēki "Daesh" atkarojuši vairākus ciemus un virzās uz miljonu pilsētu Mosulu. Arī Sīrijas kurdi nostiprinājušies pašpasludinātajā autonomajā Rožavas apgabalā valsts ziemeļos un dodas uzbrukumā džihādistu pašpasludinātā kalifāta galvaspilsētai Rakai. Vienlaikus viņi uzsākuši operāciju arī Eifratas upes otrā krastā, virzoties uz Menbižu. Rakai no dienvidrietumiem pirms dažām dienām plašu uzbrukumu sākusi arī Sīrijas armija.

Gan Irākas, gan Sīrijas kurdus, kā arī Irākas armiju operācijās pret "Daesh" atbalsta ASV vadītās koalīcijas spēku gaisa uzlidojumi.

Piedāvājam pēdējo dažu nedēļu laikā publiskotos koalīcijas spēku operācijas "Inherent Resolve" pārstāvju publiskotos video ar uzlidojumiem. Publicēta tiek tikai neliela daļa uzlidojumu ierakstu, turklāt parasti tas notiek ar ievērojamu laika nobīdi. Tomēr pēc video redzamajiem mērķiem var spriest par laicīgu gatavošanos patlaban notiekošo operāciju veiksmīgai norisei.

22. maijā iznīcināts "Daesh" komunikācijas centrs pie Mosulas Irākā:


20. maijā iznīcināts naftas pumpis un ieroču glabātava pie Rakas Sīrijā:

19. maijā iznīcināta "Daesh" aizsardzības pozīcija Rutbā Irākā:

29. aprīlī iznīcināti spridzinātāju-pašnāvnieku auto un ieroču noliktavas pie Kirkūkas Kurdistānā:

27. aprīlī iznīcināts lokālais džihādistu komandcentrs Vāšījahā Sīrijā:

27. aprīlī iznīcināta džihādistu kaujas automašīna pie Mareas ciema virs Alepo Sīrijā:

25. aprīlī iznīcināta "Daesh" taktiskā vienība Fallūdžā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!