Foto: Kadrs no video

Teroristu grupējums "Daesh" pirmdien publicējis video, kurā esot attēlota ASV kompānijas "General Atomics" ražotā kaujas drona "MQ-9 Reaper" notriekšana.

Oficiālie avoti pagaidām šādu informāciju nav apstiprinājuši, un zinātāji norāda, ka tik pat labi tas varētu būt Ķīnā ražotais "Ch-4B" jeb "CASC Rainbow". Ķīniešu ražojums vizuāli ir tuva amerikāņu "Reaper" kopija, turklāt vairāki tādi kopš pērnā gada nogales ir Irākas armijas rīcībā.

#Video The moment of downing the #USA-led Coalition MQ-9 combat drone by #ISIS ground defense & footage from the crash site.. #Iraq pic.twitter.com/xyMVbXWUnx— Rami (@RamiAILoIah) November 21, 2016

Incidents noticis netālu no irākiešu šiītu vienību pirms nedēļas no džihādistiem atgūtās Tell Afaras lidostas. Teritorijas ap to joprojām ir teroristu kontrolē.

Paredzams, ka jau tuvākajā laikā Irākas spēki ar ASV vadītās starptautiskās koalīcijas palīdzību ielenks Tell Afaru, tādējādi nogriežot arī atkāpšanās ceļu tiem "Daesh" kaujiniekiem un viņu atbalstītājiem, kuri patlaban vēl atrodas Mosulā un tās piepilsētās.

Video, kā pirms nedēļās Irānas balstītās irākiešu šiītu brigādes ieņēma Tall Afaras lidostu:

Footage of #Iraq's Hashd Al-Sha'abi during the storming of Tal 'Afar airport. pic.twitter.com/ds0bDgBF6O— Haidar Sumeri (@IraqiSecurity) November 21, 2016

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!