Foto: Kadrs no video

Krievijas estrādes zvaigznes Filips Kirkorovs un Nikolajs Baskovs kopā ar citiem Krievijas mūziķiem piedalījušies dziesmas ierakstā paužot atbalstu Baltkrievijas pašreizējai varai Aleksandra Lukašenko vadībā.

Skaņdarbā tiek pieminēti Baltkrievijas pilsoņi, kas "dzīvo savā zemē, mierā, mīlestībā un saskaņā kopā". Nekas par vardarbīgo drošībnieku vēršanos pret miermīlīgiem demonstrantiem un spīdzināšanu, kas novērota Baltkriervijā, dziesmā netiek pieminēts.

Piedziedājumā izskan dziesmas nosaukuma vārdi "mīļoto neatdod". Šādu frāzi Lukašenko izteica uzrunā augsta sākumā, runājot pat to, ka Baltkrieviju nevienam neatdos.

Platformā "Youtube" publicētajam skaņdarbam atslēgta iespēja rakstīt komentārus, kā arī spiest "patīk" vai "nepatīk" īkšķīšus.

Baltkrievijā kopš 9. augusta prezidenta vēlēšanām notiek plaši protesti pret 26 gadus valdījušo Lukašenko. Daudzus ir šokējusi vardarbība, ar kādu drošības iestāžu darbinieki vēršas pret demonstrantiem.

Savukārt Lukašenko meklē atbalstu Maskavā, kur Kremļa saimnieks Vladimirs Putins viņam apsolījis 1,5 miljardu dolāru aizdevumu, bet Krievijas valsts kontrolētie mediji steidz atbalstīt Lukašenko un nomelnot protestus.

Arī Baltkrievijas valsts raidsabiedrībā pie darba ķērušies Krievijas propagandas kanāla RT žurnālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!