Foto: Shutterstock

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) šomēnes aizturējusi grāmatvedi, kura tiek turēta aizdomās par naudas piesavināšanos lielā apmērā no uzņēmuma - vairāk nekā 130 000 eiro zaudējumu nodarīšanu, informēja VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

Augustā VP Rīgas reģiona pārvalde saņēma informāciju par sievieti, kura no kādas Rīgas komercsabiedrības piesavinājusies ievērojamu naudas summu. Saistībā ar notikušo VP ENAP ir uzsākusi izmeklēšanu.

Pašreizējā informācija liecina, ka aizdomās turētā sieviete nelikumīgās darbības veikusi vairāku gadu garumā un kopā uzņēmumam nodarījusi vairāk nekā 130 000 eiro lielus zaudējumus. Ņemot vērā, ka uzņēmuma amatpersonas nebija rūpīgi sekojušas līdzi naudas plūsmai un uzticējās savai darbiniecei, par notiekošajām mahinācijām viņi uzzināja tikai pēc vairākiem gadiem.

VP ENAP policisti šomēnes aizturēja aizdomās turēto, 1963. gadā dzimušo sievieti, un veica kratīšanas minētajā uzņēmumā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179. panta 3. daļas, proti, par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajai personai patlaban piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!