Foto: DELFI

Latvijas iedzīvotāji aicināti būt ļoti piesardzīgi pret provokācijām 16.martā, jo provokāciju riski ir ļoti augsti, taču kopumā riski 16.marta pasākumos ir tikpat lieli kā citus gadus, piektdien Latvijas Neatkarīgās Televīzijas (LNT) rīta raidījumam "900 sekundes" sacīja Drošības policijas pārstāvis Juris Leitietis.

Viņš norādīja, ka patlaban nav konkrētu signālu, ka 16.martā tiek gatavotas provokācijas, taču nevar izslēgt iespējamību, ka tās notiks. Saistībā ar Krievijas propagandu tiks izmantota jebkura kļūda, lai sagrozītā veidā atspoguļotu it kā fašisma atdzimšanu Latvijā, tāpēc iedzīvotāji aicināti uz provokācijām neatbildēt, skaidroja Drošības policijas pārstāvis.

Runājot par Krievijas informatīvo karu un iespējām ar to cīnīties, Drošības policijas pārstāvis pauda pārliecību, ka par speciāli radītām provokatīvām ziņām nevajadzētu celt paniku. Valsts drošību sargājošā iestāde ir novērojusi, ka provokatīva rakstura ziņa kalpo par impulsu, bet speciāli nolīgti cilvēki to aktīvi komentē, virzot viedokli vienā virzienā.

16.martā pieteiktie pasākumi arī šogad ir saplānoti tā, lai nepieļautu pretēju viedokļu paudēju sadursmes, taču arī tas nespēj pilnībā izslēgt provokāciju iespējamību. Tāpat Leitietis norādīja, ka ārpus 16.marta pasākumiem tiek rīkota Antifašistu konference. Tajā pulcēsies pseidozinātnieki ar mērķi piesaistīt lielāku uzmanību.

Jau ziņots, ka šogad 16.martā pie Brīvības pieminekļa atļauti visi pieteiktie pasākumi – "Daugavas vanagu" rīkotais gājiens, "Nacionālo karavīru atbalsta" biedrības sapulce, pie pieminekļa pulcēsies arī nacionālradikālā biedrība "Gustava Celmiņa centrs" un "Latvijas Antinacistiskās komitejas" pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!