Foto: DELFI

Valsts policija (VP) piemērojusi 350 eiro lielu naudas sodu 13. Saeimas deputātam Aldim Gobzemam (LuK) par nesaskaņota gājiena organizēšanu šī gada 4. augustā, lasāms deputāta "Telegram" kanālā. VP portālam "Delfi", neminot personas vārdu, apstiprināja, ka 4. augusta piketa rīkotājam piemērots šāds naudas sods.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 4. augustā netālu no Saeimas noritēja Gobzema sasaukts gājiens, kurā iedzīvotāji protestēja pret "obligātu vakcināciju", kurā piedalījās vairāk nekā 1000 cilvēku. Spēkā esošais regulējums paredz, ka piketu, protestu vai gājienu ārtelpās var organizēt līdz 50 personām lielam pūlim.

Deputāts savā "Telegram" kanālā pirmdien publicējis pilnu VP lēmumu, kurā norādīts, ka viņš uzskatāms par 4. augusta protesta organizatoru, tamdēļ sods piemērots viņam. Lēmumā norādīts, ka pret Gobzemu nav spēkā esošu administratīvo sodu, kā arī nav konstatēti vainu pastiprinoši apstākļi.

Politiķis portālam "Delfi" apliecināja, ka viņa advokāti policijas piemēroto sodu apstrīdēs.

Viņš gan piebilda, ka "netic šai sistēmai", jo šobrīd esot spēle "vai nu viņi vai mēs".

Maksimālais sods, kāds juridiskai personai var tikt piemērots par šāda nesaskaņota protesta rīkošanu, ir 2900 eiro. Fiziskai personai maksimālais naudas soda apmērs ir 70 naudas soda vienības.

Pats deputāts "Telegram" norādījis, ka vēl nav informēts, vai tiks sodīts par 18. augusta piketu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!