Foto: LETA

Valsts policijas (VP) izmeklētajā kriminālprocesā par Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo vārdu publiskošanu aizdomās turēto pagaidām nav.

VP preses pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka kriminālprocess tiek izmeklēts par nelikumīgām darbībām ar fiziskās personas datiem, ja ar to radīts būtisks kaitējums. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, ar piespiedu darbu vai naudas sodu.

Sadovskis apliecināja, ka aizdomās turētā statuss patlaban nevienam nav piemērots. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Saeimas deputātam un kādreizējam Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietniekam Mārtiņam Šicam (LRA) šajā lietā piemērots liecinieka statuss. Arī pats Šics apstiprināja, ka policija pirms 12.Saeimas vēlēšanām viņu informējusi par liecinieka statusa piemērošanu minētajā kriminālprocesā.

Deputāts norādīja, ka viņš nav nedz saukts uz policiju, nedz arī pratināts.

Sadovskis nekomentēja Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošo informāciju, ka jau drīzumā lietu varētu nodot prokuratūrai.

Jau ziņots, ka NMPD iepriekš noslēdza dienesta pārbaudi par vēl nepārbaudītas informācijas noplūdi saistībā ar Zolitūdes traģēdijā izdzīvojušajiem un slimnīcās nogādātajiem pacientiem, kā arī vēl neatpazītiem bojāgājušajiem. Pamatojoties uz pārbaudes atzinumu, kā arī iekšējā audita laikā konstatēto, tika pieņemts lēmums izbeigt darba tiesiskās attiecības ar Šicu.

Šics pērn martā žurnālistiem sacīja, ka neizjūt ne mazāko vainas sajūtu saistībā ar vēl nepārbaudītas informācijas nodošanu par Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem. Šī informācija ietvēra arī ziņas par izdzīvojušajiem un slimnīcās nogādātajiem pacientiem.

Šics skaidroja, ka nodevis informāciju diviem avotiem - Rīgas domes Labklājības departamentam, jo tam tā bija nepieciešama, lai lemtu par traģēdijā iesaistītajiem nepieciešamo palīdzību, kā arī sabiedriskā labuma organizācijai "Nekropole", lai tā salīdzinātu savā rīcībā esošos datus, kas iegūti no notikuma vietā esošajiem cilvēkiem, un informētu sabiedrību par bojāgājušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!