Foto: Valsts policija

Patlaban nav nekādu aizdomu par policistu nolaidību, strādājot ar vīrieti, kurš Madonas novadā aizturēts aizdomās par dubultslepkavības izdarīšanu, bet pēc atskurbšanas no pamatīga alkohola reibuma un nopratināšanas izdarījis pašnāvību īslaicīgās aizturēšanas vietā, trešdien Latvijas Radio sacīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Dmitrijs Trofimovs.

Viņš atgādināja, ka pēc vīrieša aizturēšanas noskaidrots, ka persona atrodas apreibinošo vielu iespaidā. Līdz ar to aizturētais ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā atskurbšanai, pēc laika veikta pratināšana.

"Cilvēks pratināts divas stundas. Persona ir atzinusi savu vainu, nav to nožēlojusi un pat norādījusi, ka šo noziegumu būtu pastrādājusi jebkurā gadījumā. Pēc pratināšanas cilvēks atradās īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, kur ir arī telpas, teiksim tā, privātām vajadzībām. Izskatās, ka, izmantojot virsdrēbes, ir darījis sev galu. Apmēram 15 minūšu laikā policisti konstatējuši šo faktu. Izsaukti arī mediķi, kuri divas stundas centās reanimēt personu, taču diemžēl tas nav izdevies," situāciju paskaidroja Trofimovs.

Vaicāts, vai personai novērotas pašnāvnieciskas tieksmes, IeM valsts sekretārs norādīja, ka laikā, kad vīrietis atradies īslaicīgās aizturēšanas vietā pirms pratināšanas, un arī pratināšanas laikā šim jautājumam pievērsta uzmanība un nav bijis pamats aizdomām, ka cilvēkam varētu būt šīs suicidālās domas. "Rezultāts droši vien runā pats par sevi. Ja ir meklējis šādu risinājumu, tad jautājums ir par iekšējo motivāciju," norādīja Trofimovs.

Atbilstoši iekšējām procedūrām policija veiks pārbaudi, taču, kā atzina IeM valsts sekretārs, patlaban nav aizdomu par policistu nolaidību.

Jau ziņots, ka Valsts policija pirmdien Madonas novadā aizdomās par dubultslepkavības izdarīšanu aizturēja kādu 1957. gadā dzimušu vīrieti.

Viņš aizturēšanas brīdī bijis aptuveni trīs promiļu reibumā, tāpēc ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā, lai atskurbtu un būtu iespējams viņu nopratināt. Otrdienas pēcpusdienā neilgi pēc pratināšanas vīrietis izdarījis pašnāvību. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis tūlīt pēc notikušā licis uzsākt dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu un izvērtētu, vai īslaicīgās aizturēšanas vietu darbinieku faktiskā rīcība un veiktās darbības atbilst Valsts policijas iekšējiem noteikumiem par darba organizāciju īslaicīgās aizturēšanas vietās un vai veiktā kontrole bijusi pietiekama.

Kā ziņots, par dubultslepkavību aizturētais vīrietis pazinis savus upurus – viņi kopā strādājuši purvā līdz brīdim, kad aptuveni pirms gada atlaists par disciplīnas pārkāpumiem, tostarp alkohola lietošanu.

Nedz cietušās personas, nedz aizturētais iepriekš policijas redzeslokā nebija nonākuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!