Foto: DELFI

Valdība aprīlī ministrijām uzdeva rast iespēju neveidot jaunas amata vietas, tāpēc Iekšlietu ministrija uz papildu finansējuma piešķiršanu jaunu amata vietu izveidei Valsts policijā saistībā ar Rēzeknes Pašvaldības policijas likvidēšanu cerēt nevar, pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Ministrs norādīja, ka Valsts policija jūnijā skatīs šo jautājumu padomes sēdē, kur varētu lemt par iespējamo resursu pārdali.

Valsts policija ļoti rūpīgi plāno savus resursus un 2009.gadā, kad notika policijas reforma, bija rēķinājusies, ka Rēzeknē par sabiedrisko kārtību rūpēsies arī Pašvaldības policija, kas bija liels atbalsts sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, sacīja Kozlovskis.

Ministrs Rēzeknes domes lēmumu likvidēt Pašvaldības policiju vērtē kā bezatbildīgu, īpaši šobrīd, kad nestabilā situācija pasaulē mudina valsts drošību stiprināt vēl vairāk. "Šis gadījums tikai vēlreiz apliecina, ka jāstiprina Valsts policijas kapacitāte, jo pašvaldība pēc savas iniciatīvas ar vieglu roku var likvidēt Pašvaldības policiju, kas veic nopietnu sabiedriskās kārtības nodrošināšanas funkciju," uzsvēra Kozlovskis.

Līdz ar Rēzeknes Pašvaldības policijas likvidāciju Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vadība ir vērsusies Iekšlietu ministrijā ar lūgumu palielināt štata vienību skaitu Rēzeknes policijas iecirknī.

Jau ziņots, ka marta beigās Rēzeknes pilsētas domes sēdē pašvaldības deputāti ar balsu vairākumu pieņēma lēmumu par Pašvaldības policijas pārvaldes likvidāciju no šī gada 31.maija.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Pastars iepriekš atzina, ka saistībā ar Pašvaldības policijas likvidāciju un darba apjoma pieaugumu Rēzeknes iecirknī radīsies vajadzība palielināt Valsts policijas darbinieku skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!