Foto: DELFI
Policija piektdien, 13. maijā, Rātslaukumā aizturējusi politiķi Tatjanu Ždanoku, novēroja portāls "Delfi".

Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs portālam "Delfi" apliecināja, ka Ždanoka aizturēta un viņa tikšot nogādāta policijas iecirknī.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Simona Grāvīte portālam "Delfi" sacīja, ka Rātslaukuma apkārtnē ir aizturētas piecas personas.

Viena aizturēta par Georga lentes nēsāšanu, bet pārējās, tostarp arī Tatjana Ždanoka – par nesankcionētu piketēšanu.

Grāvīte portālam "Delfi" apstiprināja, ka Ždanoka tikusi atbrīvota. "Ir veiktas procesuālās darbības likuma noteiktajā kārtībā," akcentēja Grāvīte.

Jau ziņots, ka Administratīvā rajona tiesa piektdien atstājusi spēkā aizliegumu LKS piektdien rīkot pasākumu.

Savukārt Rīgas domē piektdien no pulksten 14 tiek lemts par pieminekļa nākotni.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome nesaskaņoja LKS plānoto mītiņu.

Pēc tam, kad Rīgas dome paziņoja par pasākuma neatļaušanu, LKS izplatīja paziņojumu, kurā aicināja cilvēkus nedoties uz šo piketu, taču pasākuma lapa "Facebook" joprojām ir atrodama, bet dažādās krievvalodīgo "Telegram" grupās cilvēki joprojām uzkurina viens otru doties protestā.

"Delfi" jau rakstīja, ka otrdienas, 10. maija, rītā pie pieminekļa Uzvaras parkā ar ekskavatoru novākti tur 9. maijā noliktie ziedi. Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas meži" ziedus no pieminekļa pakājes novāca, jo pirmdien, dienas laikā, tie novītuši, bet naktī apsaluši. Uzņēmums skaidro, ka līdzīga kārtība piekopta arī citus gadus.

Saistībā ar piektdien plānoto mītiņu iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) vietnē "Twitter" norādījusi, ka Valsts drošības dienests Rīgas domei sniegs negatīvu atzinumu. Arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis trešdien LTV raidījumā "Šodienas jautājums" pauda, ka pasākums nebūtu saskaņojams.

Turklāt arī Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks uzsvēra, ka gadījumā, ja piektdien cilvēki sapulcēsies uz šo nesaskaņoto piketu, policijai pret to būs "nulles tolerance".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!