Foto: DELFI

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) sākusi kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām AS "PrivatBank", portālam "Delfi" apstiprināja policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Kriminālprocess sākts pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) iesnieguma, kurā uzraugs minējis iespējamas pretlikumības bankā. ENAP iesniegumā minēto informāciju pārbaudījusi un lēmusi sākt kriminālprocesu.

ENAP kriminālprocess sākts 26. janvārī pēc Krimināllikuma XIX nodaļas, proti, par iespējamu noziegumu tautsaimniecībā.

Vaicāts par konkrētiem aizdomās turētajiem kriminālprocesā Sadovskis atbildēja, ka kriminālprocess ir sākuma stadijā un patlaban būtu pāragri runāt par aizdomās turētājiem.

Jau vēstīts, ka FKTK pērn novembra beigās uzlikusi par pienākumu "PrivatBank" padomei atsaukt valdi, kā arī piemērojusi divu miljonu eiro sodu.

Komisijā pavēstīja, ka 2,017 miljonu eiro soda nauda bankai piemērota par pieļautajiem pārkāpumiem Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma (NILLTFNL), Kredītiestāžu likuma, kā arī Iekšējās kontroles sistēmas izveides normatīvo noteikumu un Klientu padziļinātās izpētes normatīvo noteikumu prasību ievērošanā. Izvērtējot atbildīgo bankas darbinieku atbildību bankas pieļautajos pārkāpumos, FKTK ir atstādinājusi no pienākumu pildīšanas bankas valdes priekšsēdētāju Trubakovu un atbildīgo valdes locekli Ķerpi, kā arī uzdevusi bankas padomei pilnībā nomainīt bankas valdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!