Foto: DELFI

Līdz vasarai atlikta krimināllietas izskatīšana par kautiņu Rēzeknes viesnīcā, jo tiesa ir neziņā par to, kā uz sēdi atgādāt apsūdzētos Timuru Džamaldajevu un Sergeju Novožilovu, kuri izraidīti no valsts.

Rēzeknes tiesas tiesneša Andra Zuša palīdze portālam "Delfi" paskaidroja, ka trešdien plānotā tiesas sēde nenotika, jo uz to nebija ieradušies divi apsūdzētie. Kopumā lietā apsūdzēti četri vīrieši.

Jāatgādina, ka Džamaldajevs un Novožilovs uz sēdi nevarēja ierasties, jo jau vairākus mēnešus uzturēšanās Latvijā viņiem ir liegta - viņi iekļauti tā dēvētajā "melnajā sarakstā" un ar Iekšlietu ministrijas (IeM) rīkojumu no valsts ir izraidīti.

Tiesā trešdien nolemts skaidrot iespējas abus apsūdzētos nogādāt tiesā, lai varētu turpināt lietas iztiesāšanu. Tiesneša palīdze atzina, ka pagaidām nav skaidrs, kā tas tiks darīts un tiesā skaidros tālāko procedūru. Plānots, ka atkal uz sēdi šajā krimināllietā Rēzeknes tiesa varētu sanākt 18.jūnijā.

Jau vēstīts, ka Džamaldajevs un Novožilovs 2007.gada oktobrī Rēzeknē bija iesaistīti kautiņā viesnīcas "Latgale" restorānā, kurā cieta arī bijušais "Rēzeknes gaļas kombināta" padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks un toreizējais Saeimas deputāts svarcēlājs Viktors Ščerbatihs. Par šo kautiņu vēlāk tika sākts kriminālprocess un nu lieta nonākusi tiesā.

Krimināllietā uz apsūdzēto sola sēž arī Vadims Bļinovs un Roberts Sardenjans. Visi četri apsūdzēti par huligānismu, ja tas izdarīts personu grupā vai, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus.

Pēc šī kautiņā restorānā, liecinieki stāstījuši, ka Ščerbatihs un Piteronoks tovakar atpūtušies kopā ar vairākiem Kaukāza izcelsmes vīriešiem, taču kompānijā izcēlies strīds, kurš pāraudzis kautiņā, liecina mediju arhīvā pieejamā informācija. Kaukāza izcelsmes vīri pat esot izmantojuši izvelkamos stekus, vēstīts iepriekš.

Pēc incidenta kompānija pametusi restorānu, no notikuma vietas aizbraucot ar vairākām dārgām automašīnām un vienai no tām bijusi numura zīme "ROZA".

Augusta sākumā IeM tika nolemts no valsts izraidīt un liegt turpmāku ieceļošanu Šengenas zonā Džamaldajevam un Novožilovam. Valsts uzskata, ka abi vīrieši nav šai valstī vēlami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!