Foto: LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai uzrādīt apsūdzību Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonai un divām privātpersonām par 30 000 eiro izkrāpšanu no Eiropas Savienības fondu projekta, informēja IDB.

IDB izmeklēšanā noskaidrojis, ka policijas amatpersona un abas privātpersonas ieņēma valdes priekšsēdētāju amatus dažādās biedrībās, ar kurām bija noslēgti līgumi par bezdarbnieku ar invaliditāti iesaistīšanu aktīvajā nodarbinātības pasākumā "Pasākums noteiktām personu grupām".

Izmeklēšanā gūti pierādījumi tam, ka personas biedrībās tika nodarbinātas fiktīvi, turklāt policijas amatpersona, izmantojot nodarbināto bezdarbnieku ar invaliditāti piederību sociāli neaizsargātai grupai, pēc to noformēšanas biedrībā izvirzīja prettiesisku uzstādījumu - nodarbinātajiem nodot daļu darba samaksas minētajai policijas amatpersonai.

Pret policistu un vienu no privātpersonām rosināts sākt kriminālvajāšanu par krāpšanu lielā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, savukārt pret otru privātpersonu - par krāpšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!