Foto: F64

No amata atstādinātais Finanšu ministrijas ierēdnis Vladimirs Vaškevičs, kurš apsūdzēts par kukuļdošanu un nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā, uz tiesas sēdēm Rīgas apgabaltiesā ilgstoši nenāk tāpēc, ka viņam nesen veikta sarežģīta ķirurģiska operācija.

Kā pastāstīja pats Vaškevičs, minētā operācija bijusi nepieciešama, jo aizvien jācīnās ar 2007.gadā notikušās automašīnas spridzināšanas sekām.

Patlaban Vaškevičs medicīnas iestādē iziet ārstēšanās kursu - no jauna mācoties staigāt. Jautāts, kad būs pietiekami vesels, lai varētu apmeklēt tiesas sēdes, Vaškevičs konkrētu atbildi nevarēja sniegt, vien skaidroja, ka "atveseļošanās ir ilgs un komplicēts, no daudziem faktoriem atkarīgs process".

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesā patlaban "iesprūdušas" divas krimināllietas, kurās apsūdzēts Vaškevičs. Vienā no tām viņam apsūdzība celta par kukuļdošanu, otrā - par atkārtotu nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā. Deklarācijas lietu Rīgas apgabaltiesa skata apelācijas kārtībā.

Abos kriminālprocesos tiesas sēdes kopš pavasara nācies vairākkārt atlikt Vaškeviča slimības dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!