Foto: LETA

Rīgas dome nolēmusi atdāvināt 15 "Rīgas satiksmei" piederošos dzeltenos mazizmēra autobusus "Ikarus" galvaspilsētas skolām, šovakar vēstīja "TV3 ziņas".

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) atzīst, ka pasažieru vadāšanai šie autobusi izrādījušies pārāk neefektīvi, un ir cerības, ka tos lietderīgi izmantos skolas, vadājot savus koristus un sportotājus uz lielākiem pasākumiem vai lietojot citiem mērķiem pēc skolu vadības ieskatiem.

Pašvaldībā neviens neesot rēķinājis, cik šāda dāvana izmaksās no rīdzinieku budžeta, bet skaidrs, ka, lai izmantotu dāvinātos autobusus, būs jāalgo šoferi, jāpērk degviela un jāapmaksā citi ar transportlīdzekļu uzturēšanu saistīti tēriņi.

Līdz šim dzeltenie, nelielie "Ikarus" autobusi ripoja pa Rīgas ielām, vadājot pasažierus, tomēr pašvaldība nonāca pie secinājuma, ka tie īsti neder šim mērķim, jo spēj uzņemt nelielu braucēju skaitu. "Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševica "TV3 ziņām" apliecināja, ka katru gadu pašvaldības uzņēmums iepērk jaunus autobusus un piecu gadu laikā kopumā plānots tikt pie 175 autobusiem. "Visi tie ir lielas ietilpības, lai nav spiešanās. Dzeltenie minibusi šobrīd vairs netiek izmantoti, tāpēc nolemts tos pārkrāsot un nodot skolām," sacīja Bartaševica.

Pirmie 15 busiņi jau ir pārkrāsoti un gaida savu rindu, lai nokļūtu Rīgas skolu rīcībā. Rīgas mērs šodien nevarēja nosaukt, kuras skolas dāvinājumu saņems, taču esot notikušas sarunas ar vairāku iestāžu direktoriem, un neviens neesot atteicies. Busiņi, visticamāk, diendienā netikšot izmantoti, bet lieti noderēs, ja skolām vajadzēs savus audzēkņus aizvest uz kādu pasākumu, piemēram, koru skati vai sporta sacensībām, iecerējis Rīgas mērs Ušakovs.

Pašvaldības vadītājs neslēpa, ka šis ir savdabīgs eksperiments - dome iedos skolām autobusus un tikai tad vērtēs, cik tas ir lietderīgi. Ja ideja izrādīsies veiksmīga, pie minibusiem varētu tikt arī citas mācību iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!