Foto: LETA
Piemaksas Rīgas mēra un vicemēru biroju darbiniekiem maksātas par personisko darba ieguldījumu un darba kvalitāti, lai nodrošinātu kompetentāko darbinieku motivēšanu un ņemot vērā konkrētā darbinieka ieguldījumu institūcijas mērķu sasniegšanā, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Rīgas mēra un vicemēru biroju darbiniekiem maksā 30%, 40%, bet vienā gadījumā pat 100% piemaksas pie algas, iepriekš vēstīja aģentūra LETA.

Kā norāda domē, piemaksu apjoms ir noteiktas atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam.

Piemaksas apmērs mēnesī nedrīkst pārsniegt 40% no darbiniekam noteiktās mēnešalgas. Piemaksas apmēru nosaka, ņemot vērā darbinieka kompetenci un ieguldītā darba apjomu, saturu, kā arī darba intensitāti.

Piemaksas pašvaldības darbiniekiem tiek piešķirtas katras institūcijas pieejamā budžeta ietvaros un, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, tās tiks pārskatītas ne retāk kā divas reizes gadā. Pašreizējās piemaksas noteiktas līdz 30. jūnijam.

Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (PP) birojā kopumā strādāja pieci padomnieki un biroja vadītāja. Vislielākā alga noteikta biroja vadītājai 2264 eiro, un viņai tiek maksāta arī piemaksa 40% apmērā no algas. Savukārt padomniekiem bija noteiktas algas 2232 eiro mēnesī. Četriem padomniekiem tika maksātas 30% piemaksa, bet vienam no viņiem – 40%, iepriekš vēstīja LETA.

Šogad Staķa biroju pametuši trīs padomnieki, bet viņu vietā pieņemti divi. Viņiem tāpat noteikta 2232 eiro alga pirms nodokļu nomaksas un piemaksa 30% apmērā no algas.

Staķa biroju vada Evija Celma, taču padomnieka statusā ir Gints Knoks, Aleksis Zoldners, Andris Kerls un Rasmuss Filips Geks.

Vicemēra Viļņa Ķirša (JV) biroja vadītājam arī tiek maksāta alga 2264 eiro un noteikta piemaksa 20% apmērā. Birojā strādā trīs padomnieki, kuri saņem 2232 eiro algu.

Ķirša biroja vadītājs ir Edmunds Jurēvics, taču kā padomnieki darbojas Ints Dālderis, Gints Liepiņš un Jānis Meirāns.

Meirānam līdz februāra beigām bija noteikta 100% piemaksa pie algas. No 1. marta viņš saņems 30% piemaksu.

Kā norādīja domē, piemaksa 100% apmērā saistīta ar Eiropas Savienības Atveseļošanās un noturības mehānisma projekta pieteikuma sagatavošanas uzraudzību un vadību, kā arī RP SIA "Rīgas Satiksme" budžeta pozīciju padziļinātu analīzi un priekšlikumu izstrādi dotācijas samazināšanai.

Vicemēra padomniekam, kurš ir arī finanšu ministra padomnieks, Intam Dālderim nemaksā piemaksu. Savukārt trešais padomnieks saņem 15% piemaksu pie darba algas.

Pieticīgāk tiek atalgoti Edvarda Smiltēna (NA/LRA) un Lindas Ozolas (JKP) biroju darbinieki. Biroju vadītājiem un padomniekiem algas ir tādas pašas – attiecīgi 2264 eiro un 2232 eiro.

Smiltēna biroja vadītājai ir noteikta piemaksa no 1. marta līdz 30. jūnijam 45% apmērā no algas, bet padomniekiem piemaksu nav.

Savukārt Ozolas birojā strādā tikai biroja vadītāja un viens padomnieks, kuriem nav noteiktas piemaksas.

Jau vēstīts, ka šogad Rīgas domes deputātiem tika palielinātas algas, ņemot vērā vidējās algas kāpumu valstī.

Algas tiks palielinātas domes priekšsēdētājam, priekšsēdētāja vietniekiem, komiteju vadītājiem un deputātiem. Lēmums paredz arī noteikt atalgojumu domes komiteju vadītāju vietniekiem, kas līdz šim nebija algoti amati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!