Foto: LETA

"Šobrīd 50:50" – tā piektdienas rītā iespējas vienoties par mainītu Rīgas domes koalīciju mēra Oļega Burova (GKR) vadībā Latvijas Radio vērtēja deputātu bloka "Rīgai" vadītājs Oskars Putniņš.

Piektdien līdz paredzētajai Rīgas domes ārkārtas sēdei vēl tikšot spriests par sadarbības nosacījumiem un atbildības jomu sadalījumu. Putniņš sacīja, ka "nav jau īsti variantu, jāsēžas un jārunā".

Skaidrojot, kāpēc izgāzās līdzšinējās sarunas, Putniņš atzina, ka tas saistīts ar piedāvāto atbildības jomu sadalījumu, jo viņa vadītais deputātu bloks neesot gatavs "pārraudzīt jomas, kurām neredzam risinājumu". Deputātu blokam tika piedāvāts pārraudzīt uzņēmumus "Rīgas satiksme" un "Rīgas centrāltirgus", bet tas vēlas pārņemt kontroli pār "Rīgas mežiem".

"Mēs neesam gatavi sēdēt prezidijā tikai smukumam. Ja nevaram realizēt savu politisko potenciālu, tad ejam uz ārkārtas vēlēšanām," paziņoja Putniņš.

Jau vēstīts, ka ceturtdien deputātu bloka "Rīgai!" pārstāvjiem, domniecei Baibai Brokai un "Saskaņas" frakcijai neierodoties Rātsnamā, tika atcelta paredzētā Rīgas domes sēde, kurā bija plānots uzticības balsojums Rīgas domes priekšsēdētājam Burovam.

Putniņš ceturtdienas vakarā izteicās, ka tieši ceturtdien parādījušies nesaprotami nosacījumi, kas paredzējuši deputātu blokam "Rīgai!" uzticēt "smagākās" domes kapitālsabiedrības. Viņš sacīja, ka koalīcijas izveide nav viegls jautājums un, nolemjot tajā strādāt, jābūt pilnīgi skaidram, ko atvēlētajā sasaukuma laikā būs iespējams izdarīt. Tāpat jābūt arī stabilai komandai, ar ko kopā strādāt.

"Mums šaubas ir par to otru, jo sākotnēji bijām vienojušies par vienu jomu sadali, bet pēkšņi parādījās punkts, ka mums grib uzticēt arī Centrāltirgu. Ņemot vērā to, kas šajās abās kapitālsabiedrībās notiek, tas ir mazliet nekorekti, ka visu mēģina uzvelt mums," sacīja Putniņš.

Viņš norādīja, ka ar "Saskaņas" frakciju neierašanās uz sēdi nebija saskaņota.

Tāpat Putniņš sacīja, ka bloks vēl tikai lems, vai ierasties uz otru ārkārtas sēdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!