Foto: LETA
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pēc Ķemeru sanatorijas privatizētāja, patlaban maksātnespējīgās SIA “Ominasis Latvia” administratora lūguma apķīlājusi kustamo mantu - vecmeistaru gleznas, sanatorijas bibliotēkas grāmatas un mēbeles, ko AS “Rietumu banka” iepriekš pārdevusi savam meitas uzņēmumam SIA “RB Investment” par vairāk nekā ,40 000 latu portālu “Delfi” informēja “Ominasis Latvia” maksātnespējas administrators Ainārs Kreics.

Kreics iepriekš iesniedza Vidzemes priekšpilsētas tiesā prasību par pirkuma līguma atzīšanu par spēkā neesošu, mantas atdošanu natūrā, kā arī lūdza to nodrošināt. Tiesa lūgumu apmierināja. Tāpat tiesā ierosināta civillieta, taču tās izskatīšanas datums vēl nav noteikts.

Kreics uzsvēra, ka iepriekš šo kustamās mantas kopumu - Ķemeru sanatorijas bibliotēkas grāmatas, vecmeistaru gleznas un mēbeles - pirms tam bija apķīlājis zvērināts tiesu izpildītājs Uldis Zeps, īstenojot izpildu darbības uzsāktajās izpildu lietvedībās.

Taču Kreicam "nezināmu un nesaprotamu iemeslu dēļ" Zeps atcēlis apķīlājumu, tāpēc "Rietumu banka" bibliotēkas grāmatas, vecmeistaru gleznas un daļu no mēbelēm pārdevusi meitas uzņēmumam.

Kreics jau iepriekš informēja, ka 2013.gada februārī, īsi pirms „Ominasis Latvia" tika atzīts par maksātnespējīgu, „Rietumu banka" pamatojoties uz Uzņēmumu reģistra pieņemto lēmumu par komercķīlas tiesību realizāciju, ir realizēja daļu „Ominasis Latvia" piederošās kustamās mantas.

Jau vēstīts, ka Kreics jau pavasarī lūdza pašu "Rietumu banku" atcelt pirkuma līgumu par gleznu, grāmatu un citu sanatorijai piederošu kultūrvēsturisku priekšmetu atsavināšanu. Administrators uzskata, ka banka pārdevusi tajā ieķīlātās vērtības par zemāku cenu, nekā tās novērtējis tiesu izpildītājs.

Ņemot vērā, ka atsavinātā manta veido vēsturiski nozīmīgu Ķemeru sanatorijas kopuma daļu, Kreics uzskata, ka minētā kustamā manta būtu pārdodama izsolē Ķemeru sanatorijas mantas kopuma sastāvā, teikts vēstulē.

Jau vēstīts, ka 1.martā tiesa atzina Ķemeru sanatorijas privatizētāju "Ominasis Latvia" par maksātnespējīgu.

Ķeroties pie administratora pienākumiem, Kreics secināja, ka "Ominasis Latvia" maksātnespējas atzīšana bijusi novēlota, īpašuma stāvoklis ir ļoti slikts, turklāt kreditoru prasījumu kopsumma jau tagad sasniedz 2 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!