Foto: flickr.com

Tikai 27% Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem pauduši pilnīgu atbalstu priekšlikumam par papildu apmācībām topošajiem autovadītājiem, liecina Latvijas Neatkarīgās Televīzijas (LNT) raidījuma "900 sekundes" un pētījumu aģentūras TNS kopīgi veiktā aptauja par traģiskajiem negadījumiem uz ceļiem.

Lūgti sniegt viedokli par diviem no Ceļu satiksmes drošības padomes priekšlikumiem ceļu drošības situācijas uzlabošanai, tikai ceturtā daļa paudusi pilnīgu atbalstu idejai par mācību braucieniem nepietiekamas redzamības apstākļos un sliktos laika apstākļos. Respondenti norādījuši, ka šis priekšlikums noteikti pozitīvi ietekmēs drošības situāciju uz ceļiem.

Savukārt 44% iedzīvotāju atbalsta šo priekšlikumu, taču norāda, ka šis priekšlikums vismaz nedaudz uzlabos drošības situāciju uz ceļiem.

25% iedzīvotāju norādījuši, ka šis priekšlikums neuzlabos drošības situāciju uz ceļiem, bet 4% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu viedokli par šo priekšlikumu.
*
Lūgti sniegt viedokli par diviem no Ceļu satiksmes drošības padomes priekšlikumiem ceļu drošības situācijas uzlabošanai, 12% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka autoskolu instruktoriem būs nepieciešama augstākā izglītība. Viņi norādījuši, ka šis priekšlikums noteikti pozitīvi ietekmēs drošības situāciju uz ceļiem.

15% iedzīvotāju atbalsta šo priekšlikumu, norādot, ka šis priekšlikums vismaz nedaudz uzlabos drošības situāciju uz ceļiem. Savukārt vairākums jeb 65% iedzīvotāju norādījuši, ka šis priekšlikums neuzlabos drošības situāciju uz ceļiem.

Desmitā daļa jeb 8% respondentu nav snieguši konkrētu viedokli par šo priekšlikumu.

Vadošā pētījumu kompānija TNS veikusi nacionāli reprezentatīvu interneta aptauju visā Latvijas teritorijā. Aptaujāti 900 iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Aptauja veikta laikā no 27.janvāra līdz 29.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!