Foto: LETA

Līdz jūnija vidum Latvijā varētu sasniegt tik lielu pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju īpatsvaru, lai varētu domāt par kādu atvieglojumu vakcinētajiem cilvēkiem ieviešanu realitātē, preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Kā sacīja Pavļuts, šobrīd Latvijā ir vakcinēti aptuveni 12% iedzīvotāju, bet, "vienkārši rēķinot, šo skaitu vajadzētu trīskāršot, četrkāršot, lai mēs varētu nopietni piedāvāt atvieglojumus cilvēkiem, kas ir vakcinēti, vienlaikus neapdraudot būtiski to daļu, kas vēl nav".

Viņš pieļāva, ka pie tā vakcīnu apjoma, kas Latvijā būs maijā un jūnijā, par kuriem jau ir zināms – vairāk nekā miljons vakcīnu devu – līdz jūnija vidum vai pat ātrāk šādus rādītājus varētu sasniegt. Tāpat Pavļuts pauda, ka tas būs atkarīgs no vakcīnu piegādēm, jo šobrīd konkrēti apjomi vai piegāžu datumi vēl nav zināmi.

Kā liecina šobrīd zināmie piegāžu apjomi, līdz jūlija sākumam ar "Moderna" un "Pfizer-BioNTech" varētu vakcinēt ap 600 000 Latvijas iedzīvotāju. Pavļuts pieļāva, kas tas varētu būt viens no uzdevumiem maijam – sasniegt šo apjomu.

Jau ziņots, ka pret Covid-19 vakcinētas personas nākotnē varētu lielākā skaitā pulcēties brīvā dabā un atrasties ar citiem vakcinētiem cilvēkiem iekštelpās, liecina Veselības ministrijas (VM) valdības sēdē otrdien izskatīšanai iesniegtā prezentācija par ieteikumiem izņēmumu ieviešanai vakcinētām personām Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!