Foto: F64

Pirmajās trīs dienās kopš Kongresu namā atvērts atbalsta centrs Ukrainas bēgļiem tajā apkalpota vismaz 1471 persona, žurnālistiem ceturtdien pavēstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (AP).

Mērs skaidroja, ka 1471 ir kopējais apkalpoto numuriņu skaits, proti, nereti vienu numuriņu izmanto visa ģimene, nevis tikai viena persona.

Tāpat līdz šim noformēti 287 garantētā minimālā ienākuma, 300 krīzes pabalstu un 256 krīzes izziņas pārtikas paku saņemšanai iesniegumi.

Pieaug arī pieteikumu skaits izglītības iestādēm. Kopumā 66 šādi pieteikumi saņemti saistībā ar pirmsskolas izglītību, bet 229 – skolām.

Dome arī izsniegusi 983 sakaru operatoru SIM kartes, kā arī 958 sabiedriskā transporta biļetes.

Mērs sacīja, ka ar katru dienu šis centrs strādā arvien labāk, turklāt mazinās arī rindas, tādēļ paredzēts, ka papildu centru pašvaldība atvērs tad, ja centram Kongresu namā nepietiks kapacitātes. Proti, aizvien norit sagatavošanās darbi, lai jaunais centrs Vecrīgā būtu gatavs jau pirmdien, taču, Staķa vārdiem, tas tiks atvērts vien tad, kad būs tāda vajadzība.

Atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem vadītājs Raivis Knoks informēja, ka šobrīd centrā cilvēki tiek pierakstīti uz otrdienu, 15. martu, taču tas tiek darīts, paturot zināmu rezervi, lai tie, kuri ierodas centrā pēc "dzīvās rindas" principa, varētu gana ātri saņemt pakalpojumus.

Kā vēstīts, Staķis otrdien žurnālistiem skaidroja, ka jau šobrīd Latvijā ir vairāki tūkstoši bēgļu, tādēļ būtu jāapsver kādi soļi kapacitātes celšanas virzienā.

Lai gan otrdien norīkoti papildu darbinieki, lielāko noslodzi centrā pieredzēja Valsts robežsardze un Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.

Pirmdien, centra pirmajā atvēršanās dienā, tas pieredzēja lielu bēgļu pieplūdumu, tāpēc veidojās rindas.

Tāpat ziņots, ka Krievijas iebrukums Ukrainā, kura laikā tiek terorizēti bombardēti civiliedzīvotāji, ilgst jau gandrīz divas nedēļas. Latvija un citas valstis steigušās palīgā kara postītajai valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!