Foto: LETA
Bijušais Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits pērn nopelnījis 111 755 eiro, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija par 2014.gadu.

Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Šmits nopelnījis 42 006 eiro, bet 63 030 eiro viņam algā izmaksājusi Rīgas Stradiņa universitāte, kur Šmits ir Padomnieku konventa priekšsēdētājs. Tāpat SIA "Densy" Šmitam izmaksājusi 1229 eiro lielu algu. Viņš ir uzņēmuma valdes loceklis, kurā viņam pieder kapitāla daļas 14 eiro vērtībā.

Tāpat ar saimniecisko darbību un komercdarbību Šmits pērn nopelnījis 5376 eiro.

Savukārt par vairākiem noguldījumiem procentu maksājumos bijušajam slimnīcas vadītājam pērn izmaksāti 112 eiro.

Kopumā Šmits bezskaidras naudas uzkrājuma veidā deklarējis 81 033 eiro, bet skaidras naudas - 900 eiro. Bezskaidras naudas uzkrājumi viņam deklarēti "Swedbank", "DNB bankā", bankā "Citadele", "Danske Bank" un "Nordea Bank". Vislielākie uzkrājumi deklarēti "Swedbank" - 19 297 eiro un "DNB bankā" - 26 501 Lielbritānijas sterliņa mārciņa jeb 36 961 eiro.

Šmits arī deklarējis, ka aizdevumos izsniedzis 25 000 eiro.

Tāpat viņam pieder 33 057 mārciņas jeb 46 104 eiro vērtas Lielbritānijā bāzētā uzņēmuma "GlaxoSmithKline Plc" akcijas, kā arī kapitāldaļas SIA "Techinvest" 455 eiro vērtībā.

Šmits deklarējis arī trīs zemes gabalus, kas atrodas kopīpašumā, un vienu zemes gabalu, kura īpašnieks ir viņš pats. Tāpat viņš kā kopīpašumu deklarējis zemi ar ēkām Kokneses pagastā, kā arī zemi ar ēkām Engures pagastā. Šim nekustamajam īpašumam Šmits ir īpašnieks. Tāpat bijušajam slimnīcas vadītājam pieder dzīvoklis Rīgā.

Šmits deklarējis arī divas vieglās automašīnas - 2011.gadā ražoto "Land Rover Discovery" un 2010.gadā ražoto "Audi Q5".

Jau ziņots, ka 9.martā Šmits iesniedza atlūgumu. Tajā pašā dienā veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) paziņoja, ka Šmits zaudējis viņa uzticību. Tika plānots, ka tajā pašā dienā slimnīcas ārkārtas dalībnieku sanāksmē, iespējams, tiktu izskatīts jautājums par Šmita atbrīvošanu no amata.

Atbrīvot viņu no amata bija plānots tāpēc, ka bija radušās dažādas neskaidrības ar slimnīcas finanšu plūsmu, kā arī problēmas ar jaunā korpusa būvniecību, žurnālistiem preses brīfingā sacīja Veselības ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!