Foto: Shutterstock
Bijusī Baldones novada pašvaldības izpilddirektore Ausma Plūme, vēršoties tiesā pret pašvaldību, pieprasa atjaunot viņu amatā un izmaksāt kompensāciju, apliecināja pati Plūme.

Bijusī izpilddirektore vēlas panākt atjaunošanu amatā, kā arī saņemt no pašvaldības kompensāciju par morālo kaitējumu un neizmaksāto atalgojumu. Precīzas summas Plūme gan neatklāja.

Tiesā bijusī izpilddirektore vērsusies, jo sapratusi, ka atlaista negodīgi un spējusi atrast līdzekļus, lai varētu prasību uzturēt.

Pašlaik pašvaldībai esot dots laiks, lai sniegtu paskaidrojumu tiesai, informēja Plūme.

Jau vēstīts, ka no amata gāztais Baldones novada domes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (GKML) prognozēja, ka jaunizveidotā koalīcija nebūs ilglaicīga un strādās vien aptuveni līdz nākamā gada martam.

Pašlaik tiesā tiekot risināts strīds ar Plūmi, kura tika atbrīvota no amata. Požarnovs uzskata, ka pavasarī domei būs jāpieņem lēmums, ko darīt tālāk, un, visticamāk, tiks izlemts Plūmi atjaunot amatā. Līdz ar to, ja līdz tam izpilddirektora amatā tiks iecelts kāds nacionālās apvienības pārstāvis, tad viņam nāksies šo amatu zaudēt. Tādēļ sagaidāma nestabilitāte koalīcijā un situācija domē var atkal mainīties, piebilda Požarnovs.

Jau vēstīts, ka iepriekš pārbaudes laikā no darba tika atlaista Baldones novada pašvaldības izpilddirektore Plūme, kura amatā tika apstiprināta maijā, vēl iepriekšējā domes sasaukuma laikā.

Septembrī izpilddirektores atlaišanai no amata tika sasaukta domes ārkārtas sēde. Balsojot par Plūmes atlaišanu, tās iemesli skaidroti netika, jo dome lēmumu pieņēma, pamatojoties uz Darba likuma pantu, ka darba devējam, uzsakot darba līgumu pārbaudes laikā, nav pienākums norādīt uzteikuma iemeslu. Lēmumu atbrīvot izpilddirektori no amata atbalstīja visi koalīcijas deputāti, bet Reģionu alianses pārstāvji bija pret to.

Pati Plūme domes lēmumu sauca par politisku izrēķināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!