Foto: LETA

Ja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) rīcību neizprot pat valsts augstākās amatpersonas, tad no amata ir jāatstādina Sprūdžs, nevis Ventspils mērs Aivars Lembergs. “Tāpēc aicinu Ventspils domi atlaist pašvaldību lietu ministru,” nporāda Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Kā ziņots, Sprūdžs piektdien paziņoja, ka no pienākumu pildīšanas atstādinājis Ventspils mēru Lembergu. Lembergam jau kopš 2007.gada ar Ģenerālprokuratūras un vēlāk ar Rīgas apgabaltiesas lēmumu ir liegts pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumus. Ministrs piektdien preses konferencē paziņoja, ka ir sagatavojis rīkojumu par Lemberga atstādināšanu no amata un tuvākajā laikā to parakstīs. Lembergs šo ministra lēmumu nodēvējis par blefu un priekšvēlēšanu cīņu.

"Mēs skaidri redzam, ka Sprūdžs šajā farsā ir viens," situāciju vērtē Brigmanis.

Kā portālu "Delfi" informēja ZZS biroja vadītāja Ilona Jurševska, ZZS pauž nožēlu par Sprūdža izpratni par tiesiskumu, parādot, ka juridiskiem argumentiem un procedūrai nav nekādas nozīmes saistībā ar Lemberga atstādināšanas mēģinājumu.

 Ministrs kā „100% varbūtības" apsūdzības uzturētājs, aizmirstot par otras puses tiesībām uz aizstāvību, bezatbildīgi riskē ar nodokļu maksātāju naudu, kuru, iespējams, rezultātā var nākties atmaksāt par ventspilnieku ievēlētā domes priekšsēdētāja goda un cieņas aizskaršanu, norāda ZZS.

ZZS pauž uzskatu, ka "Sprūdža aktīvā bezprecedenta rosīšanās publiskajā telpā ir vājš mēģinājums audzēt gan "Reformu partijas" zemos reitingus pirms tuvojošās pašvaldību vēlēšanām, gan vairot arī savu kā ministra popularitāti".

ZZS arī pauž cerību, ka "Reformu partijas" bijušā līdera Valda Zatlera izplatītais „sarkano līniju vīruss" nav pārmeties no politiskiem konkurentiem un oligarhiem uz Latvijas pašvaldību izslēgšanu aiz sarkanajām līnijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!