Foto: LETA

Sociālajos tīklos lielu sašutumu raisījusi Rīgas Centrāltirgus piena paviljona rekonstrukcija, kas nu ieguvis rūpniecības preču paviljona veidolu. Straujās izmaiņas tirgus vadība saista ar demogrāfiskām izmaiņām un pieprasījuma mazināšanos.

Jau vēstīts, ka pērn no tirdzniecības nojumēm tika atbrīvots Gogoļa laukums, līdz ar to rūpniecības preču tirgotājiem ierādītas jaunas tirdzniecības telpas bijušajā piena paviljonā, portālu "Delfi" informēja Rīgas Centrāltirgū. Vienlaikus tiek norādīts, ka tas ir pagaidu risinājums, taču šādu soli spert aicina lielais pieprasījums.


"Saprotam, ka daudziem jaunais paviljons ir raisījis neizpratni un jautājumus, kāpēc bijušajā Piena paviljonā netirgo piena produktus, tomēr šeit jāvērtē iedzīvotāju skaita un tirgus apmeklētāju skaita samazināšanās. Piena paviljons, kurā tirgotu tikai piena produkciju vai Gastronomijas paviljons, kurā tirgotu tikai gastronomiju, jo īpaši apzinoties Rīgas Centrāltirgus paviljonu ietilpību, ir pagātne," norāda SIA "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.

Turpmāk piena produkcija ir pieejama Gastronomijas paviljonā. Jāpiemin, ka tirdzniecībai ir atvērta tikai daļa no Gastronomijas paviljona, jo vietā, kur agrāk atradās ēdināšanas zona, ir iekārtots masu vakcinācijas centrs.

"Rīgas Centrāltirgus nav tikai pārtikas tirgus, tāpēc ir nepieciešams saglabāt visu preču un produktu sortimentu. Šeit jāņem vērā arī sociālie aspekti, jaunas tirdzniecības vietas ir arī jaunas darba vietas, kas šī brīža apstākļos ir it īpaši svarīgi," norāda Druvinieks.

Šobrīd turpinās darbs pie Rīgas Centrāltirgus telpiskās koncepcijas izstrādes turpmākajiem 20 gadiem un gada otrajā pusē tiek plānota šīs koncepcijas publiskā apspriede ar Rīgas domes departamentiem un institūcijām, sociālajiem partneriem un sabiedrību.

Jau vēstīts, ka Gastronomijas paviljonā ir iekārtots masu vakcinācijas centrs. Vakcinācijas procesa nodrošināšanai atvēlēta aptuveni 700 kvadrātmetrus liela paviljona daļa, kas aprīkota ar nepieciešamajām mēbelēm un starpsienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!