Foto: Valsts policija
2018. gada rudenī Lielbritānijā aiz restēm nonāca cilvēku tirdzniecības grupējums no Latvijas. Tas darbojās pēc klasiskas shēmas: solīja tautiešiem darbu, veda uz Britu salām un tur iebiedēja, iedzina parādos, atņemot teju visu naudu. Daļa "vergu" pēc atgriešanās Latvijā atteicās sevi atzīt par cietušajiem.

Šī publikācija ir rakstu sērijas trešā daļa. Ar pirmo daļu "Loverboy" iespējams iepazīties šeit, bet otro "Pārdots. Kā izskatās verdzība mūsdienu Latvijā" šeit.

Latvijas "vergu pansionāts"

Zemgales rajona tiesā jau otro gadu turpina skatīt tā dēvēto "vergu tiesas" lietu. Šo pārkāpumu tiesībsargājošās iestādes atklāja 2016. gadā Jelgavas novadā. Kā teikts apsūdzībā, cietušajiem atņemtas pases un viņi ar varu turēti īpašumā Jelgavas novada Līvbērzes pagastā.

Prokuratūra uzskata, ka apsūdzētie, kurus vadīja Sergejs Tokmačevs, saviem upuriem (lielākoties cilvēkiem gados) pieprasīja atdot pensiju un sociālos pabalstus, atstājot viņus bez iztikas līdzekļiem.

Bandā bija četri vīrieši (Tokmačevs, Dzintars Buks, Sergejs Puķe, Rihards Bumbiers) un trīs sievietes (Danata Gorodecka, Tatjana Rokitina un Anna Leitmane).

Pierādījumu vākšana nebija vienkārša, jo upuri baidījās liecināt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!