Foto: LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcijas sēdē 12.decembrī tiks pieņemts atbildīgs lēmums jautājumā par eiro ieviešanu, pirmdien pēc Koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja VL-TB/LNNK frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis.

Kā ziņots, vismaz pieci nacionālās apvienības Saeimas deputāti vairs nav pārliecināti, ka jābalso par eiro ieviešanu Latvijā, līdz ar to šī iecere varētu tikt apdraudēta, 2.decembrī vēstīja "TV3" raidījums "Nekā personīga".

VL-TB/LNNK pārstāvji šodien koalīcijas padomē norādījuši, ka tas esot bijis tendenciozs sižets, jo deputāti runāja par eiro ieviešanas pozitīvajiem un negatīvajiem aspektiem, bet pozitīvie aspekti esot "nogriezti nost", mediju pārstāvjiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjera teikto apstiprināja Cilinskis.

Dombrovskis žurnālistiem uzsvēra, ka eiro ieviešana Latvijā ir stratēģiski svarīgs jautājums gan no finansiālā, gan ekonomiskā viedokļa, tostarp kontekstā ar iespējām piesaistīt investīcijas - Igaunijā pēc pievienošanās eirozonai investīciju apjoms esot dubultojies, ja neskaita finanšu sektoru.

Premjers norādīja, ka Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess uzskata, ka ar pievienošanos eirozonai viņi ir nostiprinājuši sevi Eiropas struktūrās. Arī Latvijai šie ģeopolitiskie jautājumi ir svarīgi, pārliecināts Dombrovskis.

Pirms pāris nedēļām par valdības izstrādātā eiro ieviešanas likuma nodošanu komisijām Saeimā nobalsoja 51 deputāts. Taču likums vēl jāpieņem trijos lasījumos.

"Nekā personīga" ir noskaidrojis, ka tas varētu arī nenotikt, jo vismaz pieci nacionālās apvienības deputāti - Vineta Poriņa, Imants Parādnieks, Inese Laizāne, Kārlis Krēsliņš un Jānis Dombrava - vairs nav pārliecināti, ka jābalso par eiro.

Raidījums vēsta, ka nacionālās apvienības frakcijā tiekot apspriesta iecere pieprasīt Eiropas Savienībai ļaut Latvijai neatdot daļu krīzes laikā ņemtā aizdevuma. Ja Eiropa nepiekrīt, Latvija eiro neieviestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!