Foto: DELFI
Pirmdien sācis darboties eiro informācijas tālrunis 80003000, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrijā.

Piezvanot pa šo tālruni, eiro komunikācijas nodaļas darbinieki sniegs būtiskāko informāciju par iedzīvotājus interesējošajiem jautājumiem saistītiem ar eiro ieviešanu 2014. gada 1.janvārī.

Iedzīvotāji jau līdz šim ir vērsušies ar jautājumiem Finanšu ministrijā un tagad tas būs izdarāms, zvanot pa bezmaksas tālruņa līniju. Līdzšinējā pieredze liecina, ka vairāk nekā pusē gadījumu iedzīvotājus interesē, kādi ieguvumi sagaidāmi no pārejas uz eiro valūtu norēķinos. Tāpat cilvēki vēlas precizēt informāciju par to, kā tieši notiks eiro ieviešana, kā arī, kādas izskatīsies Latvijas eiro monētas.

Iedzīvotāji arī satraucas par eiro ieviešanas ietekmi uz cenām un inflāciju kopumā un taujā par Eirozonas nākotni.

Plānots, ka Latvija no nacionālās valūtas latiem uz eiro pāries 2014.gada 1.janvārī. Finanšu ministrijas informācija liecina, ka eiro centrālais kurss, ko ES Padome noteiks 2013.gada vasarā, būtiski neatšķirsies no pašreizējā — 0,702804 lati par vienu eiro.

'Delfi' jau informēja, ka Saeima galīgajā lasījumā iepriekš atbalstīja Finanšu ministrijas sagatavoto un valdības akceptēto eiro ieviešanas likumu, kas nosaka kārtību pārejai no lata uz eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!