Foto: DELFI

Nevalstisko organizāciju pieprasīto labklājības ministres Ilzes Viņķeles demisiju grāmatu dēļ, kas māca bērniem par dzimumlīdztiesību, valdības vadītājs Valdis Dombrovskis ("Vienotība") uzskata par vētru ūdens glāzē.

"Kas attiecas uz [Ilzi] Viņķeles kundzi, es domāju, tā vispār ir tāda vētra ūdensglāzē. Cik ātri uzplaiksnīja, tik ātri noplaks," intervijā aģentūrai BNS komentēja Dombrovskis.

Līdz ar labklājības ministri Viņķeli šobrīd kopumā izskanējusi informācija par četru ministru demisijas pieprasījumiem. Rektoru padome iepriekš izteikusi neuzticību izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim, neoficiāli pieļauts arī ekonomikas ministra Daniela Pavļuta demisijas pieprasījums, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža atkāpšanās.

Dombrovskis atzina, ka katra situācija jāvērtē atsevišķi un vairākiem ministriem konflikti ar savām nozarēm izveidojušies, jo nav pietiekami komunicēts ar tām. Premjers uzskata, ka konflikti pakāpeniski, tomēr tiek risināti.

Jau ziņots, ka šonedēļ vairākas nevalstiskās organizācijas iestājās pret bērniem domātu grāmatu par dzimumlīdztiesības jautājumiem nonākšanu bērnudārzos un pieprasīja Viņķeles atkāpšanos. NVO uzskatīja, ka tās saturs ir "dzimumu identitāti graujošs".

Grāmatas "Diena, kad Kārlis bija Karlīna" un "Diena, kad Rūta bija Rihards" tulkotas no dāņu valodas un izdotas ar Ziemeļu Ministru padomes atbalstu. Izdots metodiskais materiāls arī pedagogiem – "Pirmsskolas, kurās ir vieta PepijPrinčiem un PirātPrincesēm". Labklājības ministrijas pārstāvji norādīja, ka mācību līdzekļi palīdzēs atteikties no iesīkstējušajiem priekšstatiem par meiteņu un zēnu spējām, prasmēm un dzimumam piedienīgu uzvedību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!