Foto: F64

Piektdien, 16. jūlijā, Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē deputāti nolēma novirzīt 1,725 miljonu eiro Rīgas izglītības iestādēm, kurās vakcinēto personu skaits ir ne mazāks kā 80% no visiem izglītības iestādes darbiniekiem, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domes (RD) komunikācijas pārvalde.

Izglītības iestādes varēs saņemt 5000 eiro, 7500 eiro vai 10 000 eiro atkarībā no kopējā iestādes darbinieku skaita. Finansiālos līdzekļus skolas varēs izmantot materiālajai stimulēšanai un atbalsta pasākumiem izglītības iestādes darbiniekiem, kā arī mācību vides pilnveidošanai un profesionālās pilnveides pasākumiem.

Rīgas pašvaldības dibinātajās 282 izglītības iestādēs strādā ap 24 000 darbinieku un mācās apmēram 93 000 izglītojamo. Pēc apkopotās informācijas uz šā gada 1. jūliju, skolās vakcinējušies 58% pedagogu un 37% tehniskā personāla, savukārt pirmsskolās – 35% pedagogu un 52% tehniskā personāla.

Līdzekļi tiks piešķirti no Rīgas domes Rezerves fonda.

Jau ziņots, ka trešdien, 14. jūlijā, valdība vienojās par grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kuros noteiktas vairākas profesijas, tostarp skolu darbinieki, kurām darba veikšanai būs nepieciešami sadarbspējīgie Covid-19 sertifikāti.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga gan vairākkkārt publiski pauda, ka skolotāji iebilst pret obligātu vakcināciju pret Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!