Foto: DELFI Репортер

Konkursā par "Eiropas Gada pašvaldību 2013" atzīti Iecavas novads un Liepājas pilsēta. Šīs pašvaldības, kā arī citu nomināciju uzvarētājus paredzēts 18.oktobrī sumināt īpašā ceremonijā Liepājas Latviešu biedrības namā.

Nominācijā "Pašvaldība kultūrai" uzvarējuši Valmieras pilsēta un Talsu novads, bet atzinības šajā nominācijā saņēmuši Rēzeknes un Preiļu novadi.

Par "Pašvaldību integrācijai un iekļaušanai" atzīti Jelgavas pilsēta un Kandavas novads, nominācijā "Pašvaldība veselībai" uzvarējuši Jūrmalas pilsēta un Siguldas novads, bet uzvarētāji nominācijā "Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai" ir Amatas novads un Rēzeknes pilsēta. Atzinību šajā nominācijā ieguvis Alūksnes novads.

Konkursa komisija, viesojoties pašvaldībās, vērtēja gan paveikto iedzīvotāju integrācijas jomā, kultūras jomā, veselīga dzīvesveida popularizēšanā, Eiropas Savienības vērtību popularizēšanā un iedzīvotāju iesaistē starptautiskajā sadarbībā, kā arī lūkoja pēc cilvēkiem katrā pašvaldībā, kuri devuši lielu ieguldījumu savas pilsētas vai novada attīstībā, popularizēšanā, kā arī palīdzot citiem cilvēkiem, no sirds darot savu ikdienas vai brīvprātīgo darbu.

Konkursa komisija arī pārliecinājās, ka visas pašvaldības atbalsta iedzīvotāju iniciatīvas, rūpējas par to, lai iedzīvotāji varētu veselīgi un aktīvi pavadīt brīvo laiku, lai viņi dzīvotu skaistā un sakārtotā vidē, lai aizkustinoši koncerti un citi kultūras pasākumi būtu pieejami visiem, lai gribētu dzīvot, strādāt un audzināt bērnus savā novadā vai pilsētā, kā arī par to, lai vienkārši katrs iedzīvotājs būtu lepns par savu novadu un pilsētu.

Noslēguma pasākumā Liepājas paredzēts apbalvot 15 pašvaldības un 45 cilvēkus pasludināt par "Eiropas Gada cilvēkiem 2013".

Latvijas Pašvaldību savienība informē, ka konkursa uzvarētāji, kā arī tie, kas tiks atzīti par "Eiropas Gada cilvēku 2013", saņems sponsoru dāvātas vērtīgas balvas.

Konkursu rīko Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Latvijas plānošanas reģioniem, Kultūras ministriju, Labklājības ministriju, Veselības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!