Foto: Publicitātes attēli

Ar plakātiem, karogiem, svecēm un baloniem ļaudis visā Latvijā pilsētu un pagastu centros 2. marta vakarā pulcējās atbalstīt Ukrainu un tās tautu. Pasākumu rosināja Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) un, kā liecina portāla "Delfi" apkopotās fotogrāfijas no vairākiem novadiem, iedzīvotāju atsaucība bija liela.

Daudzviet pašvaldībās noritēja īpaši mītiņam organizēts koncerts. Tostarp Liepājā un Ventspilī.

Liepājā simboliskajā pasākumā uzstājās mūziķi Ivo Fomins, grupa "Zari", kori un dziesminiece Maija Kalniņa.

Ventspilī muzikālus priekšnesumus veltīja Ventspils koru kopkoris virsdiriģenta Aigara Merī vadībā, popstudija "Jūras akmentiņi", Ukraiņu dziesmu ansambļa "Mrija" trio un grupa "Windy Temper".

Tāpat koncerts izskanēja 2. marta atbalsta mītiņā Kuldīgā.

2. marta mītiņā iedzīvotāji protestu pauda ar baloniem, svecēm, lentēm Ukrainas karoga krāsās, karogiem īpaši notikumam darinātiem plakātiem, kā liecina foto no Ogres. Plakāti, piemēram, vēstīja "Rokas nost no Ukrainas", "Brīvību Ukrainai", "Stop War" (apturiet karu).

Daļā pašvaldību viens no centrālajiem mītiņa notikumiem bija sveču un ziedu nolikšana simboliskās vietās, kā, piemēram, Cēsīs ziedi un sveces tika liktas pie Uzvaras pieminekļa par godu Latvijas brīvības cīņās kritušo Latvijas un Igaunijas karavīru piemiņai.

Kopīga sveču nolikšana iemūžināta arī Rātslaukumā notikušajā mītiņā Bauskā.

Jelgavā mītiņš notika Hercoga Jēkaba laukumā.

Īpašs mītiņš 2. martā notika Valmieras novadā Igaunijas robežpunktā Unguriņos, kur ir Baltijas ceļam veltīta piemiņas zīme. Pasākumā piedalījās iedzīvotāji kā no Latvijas, tā Igaunijas.

Klātesošos uzrunāja Atmodas laika aktīvists un Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns, otrais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Romualds Ražuks, Vīlandes pašvaldības vadītājs Madis Timsons, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei"), Barikāžu muzeja vadītājs Renārs Zaļais, "Mazsalacas barikāžu atbalsta biedrība" priekšsēdētājs Ojārs Beķeris, portāls "Delfi" uzzināja Valmieras novada pašvaldībā.

Jau vēstīts, ka informācija par to, kā ikviens Latvijas iedzīvotājs var palīdzēt Ukrainai, pieejama vietnē "www.palidziukrainai.lv".

"Delfi" jau ziņoja, ka Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā kļūst arvien brutālāks un asiņaināks, iebrucējam nežēlojot dzīvojamos kvartālus un saasinot humāno katastrofu. Teksta tiešraidei var sekot līdzi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!