Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadītājā nedēļā, 19. aprīlī, sākās pasaulē lielākās vēlēšanas, gandrīz miljardam balsstiesīgo gatavojoties doties uz vēlēšanu iecirkņiem, lai ievēlētu savus nākamos līderus. Savukārt šo piektdien, 26. aprīlī, sākās balsošanas otrā fāze.

Modi atbalstītāji apgalvo, ka pašreizējais premjerministrs ir tieši tas, ka Indijai nepieciešams, ziņo raidsabiedrība BBC. Viņi savu atbalstu pamato ar it kā valdības sasniegumiem iedzīvotāju labklājības jautājumos, kā arī milzīgo ieguldījumu valsts ekonomikas izaugsmē un valsts panākumiem uz starptautiskās skatuves.

Savukārt kritiķi uzsver, ka valdība aktīvi ierobežo viedokļu dažādību un preses brīvību, kā arī izrāda labvēlību bagātajiem. Tās vadības laikā Indijā ir palielinājies bezdarbs un kāpusi dzīves dārdzība. Īpaši problemātiska esot vardarbība pret musulmaņiem un citām minoritātēm.

Ko tad īsti varam secināt no līdzšinējās valdības veikuma? Vai Indija joprojām ir demokrātiska, vai tomēr nacionālistiski noskaņotais Modi valstī ir ieviesis autokrātisku varas formu?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!