Foto: Foto: Edgars Grundšteins

Patlaban mēģinājumu skaits nelikumīgi šķērsot robežu ar Baltkrieviju "ir nenormāli augsts", trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atzina Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra vietnieks Vilnis Vītoliņš.

Janvārī konstatēti vairāk nekā 1500 mēģinājumi, bet februārī – jau vairāk nekā 300 mēģinājumi nelikumīgi šķērsot robežu, norādīja Vītoliņš.

Saeimas komisija otrdien atbalstīja ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 10. maijam Ludzas, Krāslavas un Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī.

Plašākas diskusijas par saspringto situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas komisijā nenotika.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā migrācijas jomā joprojām nemainīgi saspringto situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, valdība otrdien nolēma līdz 10. maijam pagarināt ārkārtējo situāciju Ludzas, Krāslavas un Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī.

Pērn vasarā valdība ārkārtējo situāciju pierobežā ar Baltkrieviju izsludināja no 11. augusta.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros kopš pagājušā gada pavasara notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!