Foto: DELFI.lt
Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju relatīvi augstā saslimstība ar Covid-19 lielā mērā ir izskaidrojama ar šo valstu vienpusēju atkāpšanos no stingriem pārvietošanās ierobežojumiem, tā intervijās sabiedriskajiem medijiem piektdien pauda veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) ceturtdien publicētie dati liecina, ka 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem Lietuvā ir 16,53, Igaunijā - 15,7, bet Latvijā - 4,17.

Aktuālo informāciju par infekciju gadījumu skaitu Baltijas valstīs portāls "Delfi" apkopojis infografikā.

Jau vēstīts, ka piektdien tika sasaukta valdības ārkārtas sēde par situāciju pierobežā Covid-19 apstākļos.

Par spīti bažām Lietuva un Igaunija piektdien vēl netika iekļauta tā dēvētajā valstu "dzeltenajā" sarakstā, līdz ar to Baltijas valstīs vēl vismaz nedēļu nebūs ar Covid-19 saistīto ceļošanas ierobežojumu.

Sēdes sākumā veselības ministre Ilze Viņķele (AP) informēja valdību, ka kaimiņvalstis ir pielikušas visas pūles, lai, ņemot vērā šodienas datus par saslimšanu ar Covid-19 Igaunijā un Lietuvā, vismaz uz nedēļu vēl saglabātos iespēja brīvi ceļot Baltijas valstīs, ziņo aģentūra LETA.

Jau ziņots, pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 1903 Covid-19 testi un reģistrēti seši jauni saslimšanas gadījumi un viens nāves gadījums.

Kopumā Latvijā veikti 260 698 izmeklējumi, saslimušas 1416 personas un 1187 izveseļojušās, bet 35 mirušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!