Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 19. aprīlī, nolēma nodot izvērtēšanai portālā "manabalss.lv" atbalstu guvušo iniciatīvu par tautas vēlētu Valsts prezidentu.

Iniciatīva portālā tika publicēta 2011. gadā. Šo gadu laikā tā guvusi 11 733 parakstus. Iniciatīvas autors Andris Dieviņš portālā "manabalss.lv" raksta, ka viņš negrib uzzināt divas dienas pirms prezidenta vēlēšanām jauno amata kandidātu.

"Es gribu par to uzzināt vismaz mēnesi iepriekš un izdiskutēt! Es gribu, lai katrs Latvijas pilsonis tieši vēlēšanās varētu ievēlēt Latvijas Valsts prezidentu! Jāmaina visi nepieciešamie likumi, arī Satversme, lai izmainītu Latvijas Valsts prezidenta vēlēšanu kārtību. Tāpēc, ka Latvijā galvenais saimnieks bija, ir un paliek tauta," teikts iniciatīvas aprakstā.

Trešdien notikušajā Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē konstitucionālo tiesību eksperte Ilze Plakane norādīja uz virkni risku, ja Valsts prezidentu ievēlētu tauta, kā vienu no tiem izceļot patlaban aktīvos Krievijas mēģinājumus ietekmēt citu valstu valstu vēlēšanu rezultātus.

"Viena Valsts prezidenta kandidāta ievēlēšana būt vieglāk ietekmējama," secināja eksperte.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!