Foto: AFP/Scanpix

Maksātnespējīgais uzņēmums "N&Ko", kas agrāk saucās "Neja&Ko", un Aizsardzības ministrijas (AM) Nacionālo bruņotie spēki (NBS) noslēguši izlīgumu strīdā par 490 nakts redzamības ierīču piegādes līguma izpildi un 1,24 miljonu latu piedziņu, tāpēc pirmdien Augstākā tiesa (AT) šo lietu izbeidza.

Tiesā portāls "Delfi" uzzināja, ka AT pirmdien apstiprinājis izlīgumu. Izlīguma būtība netiek atklāta.

Uzņēmums prasībā tiesai norādīja, ka savas saistības izpildījis un ierīces piegādātas, taču samaksu par tām no NBS nav saņēmis. Prasībā tika norādīts, ka kopējā līguma summa noteikta 1,53 miljoni latu, bet ministrija daļu samaksājusi kā priekšapmaksu. NBS šajā lietā iesniedza pretprasību, lūdzot atzīt par spēkā neesošu 2007.gada 2.februārī noslēgto ierīču piegādes līgumu, norādot, ka ierīces neatbilst prasībām.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa uzņēmuma prasību noraidīja pilnībā, bet NBS Nodrošinājuma pavēlniecības pretprasību apmierināja. Tiesa atzina noslēgto līgumu par nakts redzamības ierīču piegādi par izbeigtu ar 2007.gada 7.novembri. Tāpat tiesa piedzina no uzņēmuma par labu NBS priekšapmaksu 305 329,72 latus un līgumsodu 130 375,85 latu.

Uzņēmums spriedumu pārsūdzēja AT.

Konkursu par specifisko nakts redzamības iekārtu piegādi NBS izsludināja 2007.gadā un tajā uzvarēja uzņēmums "Neja&Ko", kurš 400 iekārtas piedāvāja par 4000 latu gabalā.

Vēlāk izrādījās, ka iekārtas ir vismaz divus gadus vecas, smagākas, nekā pieļaujams, un nav derīgas lietošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!