Foto: F64

Izglītības un zinātnes ministrija auditorfirmu, kas veiks Augstākās izglītības padomes (AIP) īstenotā augstākās izglītības kvalitātes pētījuma rezultātu iegūšanas, ievadīšanas un apstrādes procesa un projekta kvalitātes pārbaudi, izraudzīsies likumā noteiktajā kārtībā. Darījuma summai nevajadzētu pārsniegt 20 000 latu, norāda izglītības un zinātnes ministra padomnieks Reinis Tukišs.

Tukišs norādīja, ka šobrīd vēl norisinās konsultācijas ar iespējamiem audita veicējiem, bet potenciālās izmaksas nebūs vairāk par 20 000 latu.

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis ir paziņojis, ka AIP varētu būt pašrocīgi labojusi un tādējādi viltojusi ārzemju ekspertu veikto augstskolu studiju programmu novērtējumu. Savukārt AIP vadītājs Jānis Vētra noliedz, ka AIP būtu viltojusi ekspertu vērtējuma datus par Latvijas augstskolu studiju programmu kvalitāti, un izskanējušo informāciju uzskata par nepatiesu.

TV3 raidījumā "Nekā personīga" Ķīlis izteicās, ka pastāv nopietna varbūtība, ka saistībā ar iespējamo datu viltošanu būs jāatdod Augstākās izglītības padomes (AIP) īstenotajā Eiropas Sociālā fonda projektā "Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai" ieguldītie līdzekļi - aptuveni viens miljons latu.

Tādēļ IZM plāno piesaistīt respektablu auditorfirmu, kas pārbaudīs projekta kvalitāti un izvērtēs rezultātu iegūšanas, ievadīšanas un apstrādes procesu. Tāpat tikšot aicināti talkā analītiķi, kas vērtēšot "pašu datu iespējas", proti, ko no tiem varot secināt. Tāpat būšot jāveic pārbaude IZM, kā veikta projekta pārraudzība visā tā garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!