Foto: Shutterstock

Ņemot vērā, ka no 1. līdz 15. novembrim ir noteiktas attālinātās mācības skolēniem, sākot no 4. klases, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Valsts izglītības satura centra speciālisti izveidojuši digitālo resursu mapi "Mācāmies un mācām".

Mapē apkopoti digitālie resursi un rīki, kas pieejami vietnē "Skola2030", "Atbalsts izcilībai", "Drošs internets", "Nāc gavilēt" un citās.

Izglītības resursu mapē ir video nodarbības un metodiskie materiāli par, piemēram, programmēšanu, medijpratību vai lasītprasmi.

Tāpat šajās tiešsaistes mapēs var atrast arī dažādas intervijas un spēles, piemēram, zinātnieku sarunas ar skolēniem, kas ierakstītas projekta "Zinātne. Zoomed. In" ietvaros, vai izglītojoša spēle "Literatūre sākumskolā", kas 1. – 6. klašu bērnus ieved 12 mūsdienu latviešu autoru grāmatu pasaulēs.

Sadaļā "Atbalsts nedrošā brīdī" atrodams aktualizēts saraksts ar vietnēm un vietām Latvijā, kur vērsties, ja nepieciešamas psihoemocionālais atbalsts.

Viens no jaunākajiem metodiskajiem materiāliem ir izglītojoša tiešsaistes spēle "Go Viral!" – tā tapusi Valsts kancelejas paspārnē, sadarbojoties ar Apvienotās Karalistes Valsts kanceleju un Kembridžas Universitāti. Spēlē ikviens var iepazīties ar metodēm, kas tiek izmantotas viltus ziņu izplatīšanai, un palielinātu savu spēju stāties tām pretī, medijiem preses paziņojumā paskaidroja IZM.

Resursu mape "Mācāmies un mācām" un detalizēta informācija par tās saturu atrodama Izglītības un zinātnes ministrijas mājas lapā, kas pieejama šeit.

Jau vēstīts, ka 1. novembrī klātienē mācības atsāks gan 1.-3. klašu skolēni, bet 4.-12. klašu skolēni - 15. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!