Foto: Kadrs no video

Rīgas apgabaltiesa apelācijas instancē šodien noraidīja Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova (SC) prasību pret kolēģi Dzintaru Rasnaču (VL-TB/LNNK) par goda un cieņas aizskaršanu, informēja apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Līdz ar to spriedums ir analogs pirmās instances nolēmumam, kas arī Kabanova prasību noraidīja. Kā norādīja Bērziņš, pilns spriedums būs pieejams 26.februārī, un pēc tam 30 dienu laikā būs iespējams iesniegt kasācijas sūdzību.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa pērn septembra sākumā Kabanova prasību noraidīja.

Kabanovs  iepriekš stāstīja, ka 2011.gada 22.decembrī Rasnačs, uzstājoties Saeimas sēdē, esot apšaubījis Kabanova klātbūtni NATO Parlamentārajā asamblejā.

Rasnačs teicis, "vai Latvijas valsti NATO Parlamentārajā asamblejā, šai svarīgajā forumā, var pārstāvēt cilvēks, par kuru tiesā ir pierādīts, ka viņš ir tāds cilvēks, kas ir atklāti naidīgs latviešu tautai un Latvijas valstij".

Tāpēc SC deputāts lūdzis tiesai atsaukt šo Rasnača citātu un atvainoties Kabanovam. Savukārt morālo kompensāciju Kabanovs nebija prasījis. Atvainošanās Rasnačam būtu jāpauž no Saeimas tribīnes.

Kā norādīja Kabanovs, Zemgales priekšpilsētas tiesa tāpat lēma piedzīt no viņa par labu Rasnača pārstāvniecībai tiesā 300 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!