Foto: LETA

Katrs gadījums, kad prokurors pieķerts korupcijā, met ēnu uz visas prokuratūras prestižu, tomēr lielākā daļa prokuroru ir godīgi, trešdien žurnālistiem sacīja Ģenerālprokuratūras vadītājs Ēriks Kalnmeiers.

Jau vēstīts, ka aizdomās par kukuļošanu personu grupā sākts kriminālprocess, kurā aizdomu ēna gulst arī pār kādu prokuroru, kuram tiek inkriminēta starpniecība kukuļošanā.

Kalnmeiers žurnālistiem uzsvēra, ka šādu sliktu slavu noteikti nevar attiecināt uz prokuratūru kopumā, jo "absolūti lielākā daļa prokuroru ir godīgi". Kalnmeiers gan nevarot "atbildēt par 470 cilvēkiem, ka viņi ir ideāli".

Ņemot vērā, ka kriminālprocess pret prokuroru sākts tikai pirmdien, vēl nav lemts par tālāko rīcību no prokuratūras puses. Atbilstoši likumam šādos gadījumos varētu atstādināt no amata, vai arī atbrīvot no darba, teica ģenerālprokurors.

Viņš gan uzsvēra - prokuroram inkriminēta starpniecība kukuļošanā - viņš pēc paziņas lūguma paņēmis naudu, ko nodevis citam. Šim notikumam neesot nekāda sakara ar prokurora amata pienākumiem.

Savukārt Drošības policijas (DP) šefs Jānis Reiniks par viņa vadītajā iestādē sākto kriminālprocesu žurnālistiem nekādu informāciju nesniedza.

Jau vēstīts, ka otrdien aizdomās par kukuļošanu personu grupā sākts kriminālprocess pret kādu prokuroru, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga, norādot, ka notikušais nav saistīts ar darbu prokuratūrā.

Par notikušo prokuratūra sniedza skopu informāciju, norādot, ka lietā procesa virzītājs ir Drošības policija (DP). Abi dienesti sadarbojoties sākuši kriminālprocesu par kukuļošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un starpniecību kukuļošanā, kuru veikusi valsts amatpersona - prokurors.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!