Foto: DELFI

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aicina iedzīvotājus gaidāmajos svētkos Aglonā un Rīgā ievērot valdības noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, bet atbildīgās iestādes – sekot līdzi sabiedrības veselības drošībai.

Kariņš aicina iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP) sekot līdzi ierobežojumu ievērošanas kontrolei nedēļas nogalē Aglonā un Rīgā, kur attiecīgi notiek Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki un pilsētas svētki.

"Lai arī epidemioloģiskā situācija Latvijā šobrīd ir apmierinoša, tomēr, ņemot vērā Covid-19 izplatību pasaulē un saslimstības pieaugumu Eiropā, aicinu ikkatru iedzīvotāju būt atbildīgam un ievērot ekspertu ieteikumus un valdības ierobežojumus koronavīrusa izplatības mazināšanai," uzsvēra premjerministrs.

Par Covid-19 izplatības ierobežojumu kontroli atbildīgos iekšlietu un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrus Kariņš aicina rūpīgi sekot līdzi situācijai un nepieciešamības gadījumā nekavējoties rīkoties sabiedrības veselības aizsardzībai.

Iekšlietu ministra pārziņā ir Valsts policijas darbība, savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra atbildībā ir Rīgas pagaidu administrācija, kas kontrolē Rīgas pašvaldības policijas darbību.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē dažādās vietās notiks Rīgas pilsētas svētku pasākumi, kā arī Aglonā pulcēsies ticīgie, lai godinātu Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!