Foto: LETA

Visiem atbildīgos posteņos esošajiem, politiķiem, deputātiem ir jādara viss, lai saliedētu sabiedrību, un jāatturas paust etnisku naidu kurinošus izteikumus, otrdien, 1. martā, preses konferencē uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers atklāja preses konferenci, uzsverot, ka Latvijas un Rietumu demokrātijas pretinieks ir Putina režīms, kas brutāli iebrūk Ukrainā, pārkāpjot šīs valsts robežas, nerespektē šīs valsts tiesības uz pašnoteikšanos.

"Putina režīms darbojas pretēji starptautiskiem likumiem un veselajam saprātam, šodien bombardējot Harkivu," pauda Kariņš.

Tajā paša laikā Ministru prezidents uzsvēra, ka "šī nav cīņa pret etniskajiem krieviem, nav runa par valodu, kādā cilvēki runā savās mājās". Kariņš piebilda, ka Putins nogalina krieviski runājošus Ukrainas pilsoņus.

"Latvijā ir svarīgi atcerēties, ka pretinieks ir Putins un viņa režīms. Šis nav nekādā viedā etniskas jautājums. Ieroči un bumbas, pirms nogalina, neprasa, kādā valodā tu runā. Mums Latvijā ir jābūt vienotiem. Mēs esam savas valsts un zemes patrioti. Mums ir dažādi politiski uzskati, mājās runājam dažādās valodās, bet esam vienoti Latvijas patriotismā," uzsvēra Ministru prezidents.

Kariņš mudināja izbeigt naida runu vienam pret otru un aicināja politiķus atturēties paust izteikumus, kurus varētu uztvert kā naida kurināšanu.

"Šobrīd visiem, kas ir atbildīgos posteņos – deputātiem, vēlētām personām, mums ir jādara viss, lai saliedētu sabiedrību," pauda premjers.

Jau ziņots, ka Ukrainas cīņa pret Krievijas iebrucējiem rit sesto dienu. Portāls "Delfi" piedāvā teksta tiešraidi visas diennakts garumā. To var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!