Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) bijušo Rīgas pašvaldības policijas priekšnieku Jāni Geduševu sodīji ar 71,14 eiro jeb 50 latu administratīvo sodu par likumā noteikto amatu savienošanas aizlieguma pārkāpšanu, liecina KNAB interneta mājas lapā pieejamā informācija.

KNAB pērnā gada nogalē konstatēja, ka Geduševs nav ievērojis likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos amatu savienošanas ierobežojumus, jo viņš savienojis valsts amatpersonas amatu - Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks, ar amatu „I Policijas bataljona biedrība" valdē. Tas noticis laikā no 2010.gada 3.jūnija līdz 2013.gada 23.aprīlim.

Pieņemot lēmumu attiecībā uz Geduševa saukšanu pie administratīvās atbildības par aizliegtu amatu  savienošanu, tika ņemts vērā pārkāpuma raksturs, Geduševa personība, vainas pakāpe un mantiskais stāvoklis. Līdz lēmuma pieņemšanas brīdim Geduševs par interešu konflikta novēršanas likuma normu neievērošanu nav saukts pie administratīvās atbildības.

Tāpēc KNAB saucis Geduševu pie administratīvās atbildības un sodījis ar naudas sodu.

Lēmums stājies spēkā šā gada 14.janvārī, bet līdz janvāra beigām tas vēl nebija izpildīts.

Jau ziņots, ka pērnā gada nogalē Rīgas pilsētas pašvaldības policijas ilggadējais priekšnieks Jānis Geduševs atstāja amatu un sāka strādāt pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" valdē, bet viņa vietā policijas vadības groži tika uzticēti Jurim Lūkasam, kurš līdz tam bija priekšnieka vietnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!